Stolar

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-08-31 14:45.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13056

  meah
  Deltagare

  Hej!

  Hur mycket skiljer det på framstolar mellan olika årsmodeller? Min 96V4 -68 har säten utan nackstöd, och vad jag har förstått går det inte heller att montera nackstöd på dessa äldre säten. Men är det möjligt att plocka in ett par nyare stolar som har nackstöd, eller passar inga nyare stolar alls i den här bilen?

  Utifall att det skulle gå byta stolar; passar stolsklädeln till dessa äldre säten även på nyare, eller är det olika storlekar? Och slutligen – om det nu skulle gå att sätta in lita nyare stolar – vad kan tänkas vara ett rimligt pris för två stycken?

  #88538

  gammsaaben
  Deltagare

  Jag har inte testat själv, men det lär gå att byta. Om jag inte missminner mig så passar alla V4-stolar/stolsunderreden och även vissa från Saab 99, så du kan välja mellan vanliga med det svarta nackstödet samt de senare integralstolarna.

  Det är hemskt lätt att byta stol (koppla loss elen till värmen, skjut stolen så långt bak som möjligt och fäll fram ryggstödet) så det går fort att prova om en ny stol med underrede passar. I värsta fall kan du sätta dom nya stolarna på underredena från dina gamla stolar.

  #88539

  mats a
  Deltagare

  Fästena, dvs de bockade plattjärnen fastsvetsade i golvet är ju desamma från 1980 och hur långt bakåt räknat? Ja, åtminstone till 1964 eftersom jag monterat en stol från 1975 i en kortnos. Vad är det för golvfästen i 93?

  Och visst är 99:ans stolar med integrerade nackstöd möjliga att placera i alla 96:or?

  (Kan fö berätta att bredden på skruvhålen passar exakt i VW-bussarna typ Transporter, 50 cm)

  #88540

  kaparn
  Deltagare

  Jag hade stolar från en -70:a med fästen för nackstöd i den bilen innan Du köpte den. Det är ingen skillnad på formen på stolarna så klädsel är inget problem. Jag tror att Du kan använda dom flesta 96:a stolarna, tom. dom med hög rygg det enda Du behöver tänka på är att mäta bredden mellan skenorna för vissa 95:or har bredare spårvidd så att säga.
  Tack för bilden förresten den blev ju riktigt snygg.
  Jajust priset ja. Jag har för mig att man får betala runt 350:- för en ok stol och upp till en tusing för stolar o baksäte.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng