STP Kylarrengöring?

Forum Övrigt Allmänt STP Kylarrengöring?

Detta ämne innehåller 6 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-06-16 17:48.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14378

  aerborn
  Deltagare

  Är det någon som har erfarenhet av STP’s kylarrengöring samt deras kylartätning. Känns olustigt att ösa i massa klägg, men jag skulle nog behöva skölja igenom systemet. Är det någon som har tips och trix i kylarfrågor överlag (skötsel, renovering mm) så tas de tacksamt emot. (Det gäller en 96:a ’78)

  #95797

  alvarn
  Deltagare

  Har ingen erfarenhet av STP:s produkter, men har själv alltid använt oxalsyra för att göra rent kyl med. Det fungerar väldigt bra med det och det skadar inget i motorn. Finns att köpa i färghandeln, brukar räcka med en halv flaska/burk ( det är i pulverform) Det fungerar även bra ihop med glykol, fast jag har alltid kört utan glykol. Jag har haft det i motorn i några dagar med normalkörning eller kört en timma på tomgång, sedan är det bara att sköja ur, och fylla på med nytt vatten/glykol.

  #95798

  anonymous
  Deltagare

  Mitt svar är som tidigare på kylarcement och liknande produkter: trams! Lämna in kylet och byt ut cellpaket så kommer du inte ha några mer problem på ett bra tag. Genvägar blir senvägar.

  #95799

  aerborn
  Deltagare

  OK. Oxalsyra var ett intressant tips. Finns ju i rabarber! Tack för hjälpen. Det verkar dessutom som att kylarrackarn är tät trots allt.

  #95800

  roger akerblad
  Deltagare

  Det stämmer att man kan använda oxsalsyra, det användes förr. Men om jag inte minns fel så körde man med bikarbonat i kylet efter renspolning. för att neutralisera oxsalsyran innan man slutspolade ock fylde glykol.Någon mer gamal bilmek borde känna till detta!

  Mvh Roger

  #95801

  petter
  Deltagare

  Kylartätning och sånt är nog ingen bra idé. Däremot kylarrens, funkar utmärkt. Men kör inte utan glykol, då kyler det ju sämre och rostar mer.

  Mvh Petter

  #95802

  aerborn
  Deltagare

  Tack för alla svar. Kylartätning hade jag på känn att det inte var nåt, men jag tänkte att stp’s kanske var annorlunda. Ja ja. Jag kör nog allt med glykol för att minska korrisionen, samt för bättre kylning.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.