Suck…

Forum Modellspecifika forum OG900 Suck…

 • Detta ämne har 4 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2011-02-24 10:06 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23447
  rask
  Deltagare

  Mitt Saab 900-ägande är inte lyckligt… 🙁

  Men återigen är det inte bilens fel. Råkade ut för en smitare i morse. Kom ut till bilen och till min fasa var fälgen helt knäckt.

  Trodde inte mina ögon först men till slut så hittade jag spår som antydde att allt inte hade gått riktigt rätt till. Dels var stötfångaren skrapad och dels låg navkapseln 3 meter bort.

  Efter ett tag hade jag hittade jag en byggjobbare som hade sett incidenten. Det visade sig att det hade varit någon som hade klämt sig emellan min bil och en mindre lastbil som stod på andra sidan och lastade ut varor. Tydligen hade det varit en himla oljud och sen hade han dragit iväg.

  Observerade skador hittills:
  – Plåtfälg demolerad
  – Locket/skyddet på centrumnavet borta
  – Navkapsel i spillror
  – Däck utan luft och i okänt skick
  – Stötfångarens plast skrapad samt färgrester på kromlist

  Ska byta däck i kväll och hoppas på att inga andra skador har uppkommit. Annars är det Trafikskadefonden och 2300kr i självrisk…

  Nu till mina frågor:
  – Någon som har några/någon navkapsel att sälja till en Saab 900 -89? (den kromade varianten med runda hål runtomkring).
  – Skyddet på centrumnavel är borta. Vilken funktion fyller detta? Behövs det ersättas eller räcker det med en navkapsel som skyddar? Någon som har ett att sälja alt vet hur man får av det (har en skrotbil jag ev. kan plocka det ifrån).

  #168213
  rask
  Deltagare

  Fick bytt hjul efter många svordomar och har nu konstaterat att något i styrningen har brakat ihop. Rakt fram innebär ca 30 graders rattvinkel. Pratade med Kaj på AH bilservice och han misstänkte nedre länkarm. Får se när min polare byter däcket i em…

  Undrar fortfarande kring skyddet på centrumnavel. Vilken funktion fyller detta? Behövs det ersättas eller räcker det med en navkapsel som skyddar? Någon som har ett att sälja alt vet hur man får av det (har en skrotbil jag ev. kan plocka det ifrån).

  #168477
  rask
  Deltagare

  Väntar på besked, när vi plockade av hjulet så såg vi att hela hjulupphängningen böjts bakåt. Får se vart det landar, reparation eller skrot…

  #168481
  djungeltrumman
  Deltagare

  Synd, alltid tråkigt när sådant händer, inte minst på en SAAB… 😉

  Johan

  #169587
  rask
  Deltagare

  Mer dåliga nyheter, länkarmsinfästningen var rostskadad och försäkringsbolaget kommer inte att stå för kostnaden att laga denna.

  Vad som kvarstår är att se hur dyr offerten blir för de övriga skadorna. Blir antingen skrot eller om jag i förhandling med försäkringsbolaget kan få en slant i hand för de skador de täcker och lägga pengarna på länkarmslagningen så bilen blir körbar igen.

  Suck.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng