Surnar under körning och går dåligt! Hjälp!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Surnar under körning och går dåligt! Hjälp!

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-03-27 01:38.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12422

  tiger
  Deltagare

  Hej på er!

  Jag har problem med min V4, som har blivit sjuk.
  Förra sommaren fungerade bilen klockrent. Men framåt hösten började den bete sig aningen konstigt. Den kunde brumma på utan problem, för att helt plötsligt stanna mitt under körning. Vid försök att starta bilen igen, så hände ingenting och bilen fullkomligen stank bensin.

  Innan vintern tröttnade jag på detta, och ställde bort bilen för vintern.

  Nyligen tänkte jag göra ett nytt försök för att se om bilen startade. Det gjorde den, men gick väldigt dåligt. Den orkade inte varva mer än halvgas och lät som en större båtmotor. Den dog givetvis så fort man slutade gasa. Vid nytt försök till start så hände ingenting, och bilen stank återigen bensin.
  Bilens avgaser såg inte heller speciellt frisk ut, aldeles svart med kletiga klumpar som luktar bensin.

  Jag anar att det är förgasarens flotör som hängt sig, eller att automatchoken låst sig. Men då jag inte har garage och det fortfarande är lite för kallt ute för att vilja skruva så kollar jag mer er som verkligen kan dessa grejer vad som kan vara fel?
  Vad skall jag kika på, och har ni några egna erfarenheter av de problem som jag har med min V4?

  Hjälp! Jag vill få Saaben på fötter igen!

  #85831

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Prova att låsa choken i öppet läge (går att göra med en bit ståltråd runt länkaget) och kolla om bilen går bättre då. Kanske lite svår att starta om den är kall men det brukar gå. Sedan får du gå vidare med åtgärd eller fortsatt felsökning.

  Själv har jag opererat bort automatchoken på Sonetten och satt dit en vanlig hederlig med vajer. Med rengjord och justerad förgasare och detta chokearrangemang fungerar åtminstone min kärra till belåtenhet. (Även om orginalfreaksen kvider lite )

  /B

  #85832

  tiger
  Deltagare

  Du menar inte choken i stängt läge? Det som är problemet är väl att den får för mycket bensin? Jag är inget vidare då det kommer till bilmek, men om jag får reda på vad som skulle kunna vara problemet så kan jag åtminstonde komma någon vart.

  #85833

  kaparn
  Deltagare

  Du har ett problem som stavas S.O.L.E.X min erfarenhet säger att det inte ens är någon idé att försöka meka med den och hitta felet utan försök hitta en som bevisligen funkar och byt hela förgasaren. eller skruva dit en Weber dom funkar bra. Eller sno förgasaren från gräsklipparen eller en moped det kan i alla fall inte bli sämre.

  (Om det skulle vara så att Du har en FoMoCo så kan det vara axpumpsmembranet som har gått sönder.)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng