ta tillbaka gammla forumet

Forum Övrigt Off Topic ta tillbaka gammla forumet

Detta ämne innehåller 35 svar, har 26 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-08-12 11:08.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 36 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4272

  wallero
  Deltagare

  jag tycker det är sten dött här på det nya forumet har pratat med andra i klubben som tycker likadant
  är det bara vi som vill ha tillbaka det gammla forumet eller är det fler som hakar på å vill ha tillbaka det??
  mvh niklas

  #28865

  jimbo
  Deltagare

  det gammla forumet finns kvar och det verkar som man fortfarande kan skriva där. bättre att dom låser det gammla helt så måste man komma hit.

  #28866

  topponaut
  Deltagare

  @hawtai wrote:

  det gammla forumet finns kvar och det verkar som man fortfarande kan skriva där. bättre att dom låser det gammla helt så måste man komma hit.

  Aktiviteten på gamla forumet är lika med noll även där. Vad jag förstår kan du bara fortsätta på befintliga trådar, ej starta nya trådar på det gamla forumet.
  De flesta av de senaste inläggen är från början av juni.

  Det är nog så att folk inte har tid/lust att skriva nya inlägg, eller så har de inte kommit igång än på nya forumet. Det kan nog ta ett tag till innan det kommer igång.
  Däremot gillade jag designen på det gamla forumet bättre. Det nya känns mer ”sterilt” och anonymt.

  #28875

  lurker
  Deltagare

  Det var bättre förr!

  ……………….

  #28245

  Jag måste säga att jag tycker det här forumet börjar bli riktigt bra nu. Visst verkar det inte vara så mycket aktivitet just nu, men att ha i åtanke är att det är början på Juni och att det är kanonväder på många ställen i Sverige. Jag själv spenderar mycket mer tid ute nu och då blir det mindre tid vid datorn.

  Det gamla forumet tycker jag vi kan släppa, det nya är här för att stanna (antar jag). Istället för att tjura över det så försök göra det bästa av situationen och kom med kreativa idéer för hur vi kan förbättra forumet så det blir super!

  Att hela tiden klaga på det nya tycker jag är lite som ett slag i ansiktet på de som kämpar och lägger ner mycket tid för att göra det så bra som möjligt! Jag tycker att de gjort ett superjobb med att ta fram ett så pass felfritt och välfungerande forum :AP :AP .

  Tack så mycket!

  #28248

  rallysaaben
  Deltagare

  Jag håller med, det är lite dött, och jag är säker på att en hel del av de gamla forumanvändarna inte kommer följa med hit, av div anledningar.

  Och ja, designen på förra forumet var bättre, därmed inte sagt att det här forumet är värdelöst, jag antar att en av anledningarna till att man tycker så är att det tar tid att vänja sig vid nått nytt, men
  ”bara man vant sig så vill man inte ha nått annat”, jag antar att om 10 år när nästa nya forum kommer så tycker vi att det här forumet var fan så mycket bättre.

  Och de som gjort jobbet med forumet ska naturligtvis ha beröm för allt det jobb som dom lagt ner, det gör sig liksom inte själv.

  /Anders.

  #28249

  aero16v
  Deltagare

  Håller med. Stendött och sterilt här. Mycket bättre och trevligare på gamla forumet. Nu har man ju ändå testat detta forum i ett par månader utan att bli mer positiv till det direkt!

  #28878

  William
  Deltagare

  finns det alltså användare som hoppat av istället för reggat sig på nya forumet?

  förstår inte riktigt, forumplattformar byts och uppgraderas ju ganska ofta ungefär som man inte använder windows 95 längre. Det är väl innehållet och inte programvaran man är här för…?

  Det är sommar, det har aldrig under mina 9 år på saabklubbens 3 forum hittils varit nån fart alls sommartid.. det blir liksom mindre :TY och mer :CH

  #28530

  phermansson
  Deltagare

  Tack för uppmuntran!

  Annars håller jag med Willian, det är den trend jag sett också. Antalet foruminlägg minskar på sommaren. Man är ute och dricker öl och kör gammelbil (inte samtidigt kanske 🙂 ) istället för att hänga här. På höst/vinter så skruvar man i garaget och det kommer upp frågor, eller så är det för kallt i garaget och man sitter vid datorn istället.
  Har lite svårt att se hur plattformen skulle påverka aktiviteten. Vill man skriva ett inlägg gör man nog det oavsett hur forumet ser ut.

  Sen verkar en del tycka det nya forumet är sterilt och stelt. Ok. Men hur ska det se ut istället? Alla har olika tycke och smak, och vi som arbetar med forumet kanske inte har så mycket fantasi alltid. Så kom gärna med förslag! Jag själv har väl mer fokuserat på tekniken och finesserna än estetiken än så länge.

  #28891

  Jonathan
  Deltagare

  Tycker nya forumet fungerar ganska bra.

  Framför allt gillar jag funktionen ”Visa nya inlägg”. Behöver inte gå igenom alla trådar för att se vad som kommit in.

  #28893

  emul
  Moderator

  Vad gäller estetiken så är det so far inte någon ny som kontaktat mig och inte fattat hur man gör saker – det hände stup i kvarten innan. I mina ögon – hellre rent och tydligt än kluddigt och data-retro som jag anser att det var tidigare.

  En återgång till det gamla forumet känns inte aktuellt att ens överväga.

  #28898

  filbrun2
  Deltagare

  Jag tycker nya forumet funkar kanon! Är ju innehållet som är intressant. Utseendet är inte så noga bara det inte är rörigt och det tycker inte jag det är. Håller med om att funktionen ”Visa nya inlägg” är mycket bra.
  Det jag isåfall saknar är ”Våra bilar” där dom senaste syntes på startsidan. En trevlig grej tyckte jag om man inte vill ha en projekt tråd att uppdatera.

  MVH Filip

  #28903

  Karl Ask
  Moderator

  Under en övergångsperiod är det alltid svårt att få alla vara med om en förändring. Men för oss moderatorer är det lättare att använda och sedan skall det fungera bättre för er användare också. Men sedan blir aldrig ett forum färdigt, så kom med tips hur det kan bli bättre. Inte bara vad som är dåligt heller, utan hur det kan bli.
  Att gå tillbaka är ingen möjlighet.

  #28910

  jimbo
  Deltagare

  tycker nya forumet är lättare att använda än det gamla, men håller med att det hade varit snyggt med ”våra bilar” bilder som fanns innan. ett kanon jobb av dom som har gjort forumet. :AP

  #28912

  niclas
  Deltagare

  @phermansson wrote:

  Tack för uppmuntran!

  Sen verkar en del tycka det nya forumet är sterilt och stelt. Ok. Men hur ska det se ut istället? Alla har olika tycke och smak, och vi som arbetar med forumet kanske inte har så mycket fantasi alltid. Så kom gärna med förslag! Jag själv har väl mer fokuserat på tekniken och finesserna än estetiken än så länge.

  Att en övergång till nytt forum känns motig för en del är inget nytt.
  För den minnesgode så var tongångarna likadana när det förra forumet introducerades, och det har låtit lika på alla forum jag hängt på genom åren. ”Allt var bättre förr och här är så dött” är vanliga kommentarer vid byte men det är övergående så låt oss lämna det bakom oss.

  Funktionsmässigt är detta mycket enklare, att det gamla var lite småmysigt med sin gula ton håller jag med om.

  En sak som stör ögat är att nya forumet, åtminstone i IE8, inte är centrerat på skärmen. Centrering skulle göra mycket.

  /Niclas

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 36 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng