Tack Högdalens SBP

Forum Övrigt Allmänt Tack Högdalens SBP

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-07-07 07:14.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12850

  perhaninge
  Deltagare

  Tänk att det finns såna kontraster när det gäller stationer på SBP.
  Var på Högdalen igår och körde in där en kille i 60 årsåldern tog emot oss.
  Väldigt tystlåten, gick just på dom ställen där det brukar vara problem med 96:orna, tittade höjde på ögonbrynen, forfarande tyst.
  Körde bilen till lyften, gick med armarna bakom ryggen till slutligen framvagnen skulle kollas.
  Han tyckte att vänster fram kärvade ( stora rökmoln när vi kom fram till stationen från bromsoken )
  Jaa ja har diffad låda sa jag, hmm svarade besiktningsmannen.
  Körde den obligatoriska svängen och kollade Co:n, hmm högt sa han.
  Varvid han gick och hämtade en mejsel, skruvade ner Co:n och sa Hmm.
  Vid det laget så gick jag på lugnande , har aldrig träffat en så tyst kille oavsett prat från min sida.
  När jag tillslut tog mod till mig och frågade hur det gick så brast han ut, va kul och se en så frisk v4:a, bla, bla ,bla bla, jösses trodde aldrig att jag skulle ta mig därifrån, men störttrevlig var han
  Han var medveten om att bromsoket kärvade och han hjäpte mig med Co:n men som han sa, det vet jag att du fixar så varför ska jag jävlas ?
  TACK
  Det är skillnad det jämfört med Jordbro som verkar satt i system att jävlas med ägare till äldre bilar ( har aldrig kommit igenom där utan en anmärkning och tvivelaktiga sådana ).
  Har faktiskt tagit in stationschefen där jag undrade om dom varit riktigt kloka och fått rätt vid två tillfällen.
  TACK Högdalen

  Per/Haninge

  #87752

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Kul att besiktningen gick bra!

  Generellt tycker jag att attityden blivit bättre på Bilprovningen. Om man kommer med en bil i skapligt skick är det inte mycket ”rosthacka fram” eller annat. Tidigare var det annorlunda. Minns när jag testade tävlingsbilen med helt renskrapad bottenplatta nylackad med tvåkomponents båtlack. Det var väl vanans makt att det skulle knackas ändå. Säkerheten får man ju dock inte tumma på så bromsprovet är ju bra.

  Att komma inrullande med ett udda fordon, i mitt fall en 32 år gammal Sonett III i skapligt bruksskick är alltid kul eftersom mycket verksamhet avstannar och Saabsnacket går igång. Hur många gånger jag hört antydningar om sketchen med ”Volvo Sonett med sex förgasare tillverkad i Italien” vet jag inte men att det skall knackas i karossen och frågas ”E de plast alltihop” händer ju allt som oftast även på bilträffarna i sommarvärmen.

  /B

  #87753

  Ja jag upplever också att besiktningara går lättare idag ”iallafall i Strängnäs där jag brukar besiktiga” när man kommer med ett entusiast/gammel fordon.
  När jag besiktade min 96a -65 med saxomat och killen hoppade in i bilen och skulle köra fram till bromsrullarna varvid han letade frenetiskt efter kopplingpedalen den minen är obeskrivlig.
  Han såg sedan generad ut och frågade ”hur kör man en sådan här ? ”
  Han ropar sedan till sig övrig personal och hela stationen stannar
  Saxomat ville alla testa och se hur det funkade …..

  Verksamheten stannade även av när 900CD:n visades upp …. hela personalen skulle provsitta baksätet
  Tycker det är trevligt när personalen är mänskliga och serviceminded

  mvh fredde

  #87754

  jan.n
  Deltagare

  Måste bara få berätta hur det var när jag skulle besiktiga min av Bert Grahn (ASJ Arlöv) nyligen förvärvade Sonett V4 Special av 1970 års modell. Beställde som vanligt tid på morronen och fick frågan om jag kunde vara i Hässleholm om en halvtimme. När jag kommer dit står man mer eller mindre med porten öppen och väntar på mig. Vilka är det då som ska besiktiga? Jo två gamla elever som jag hade i företagsekonomi på yrkesskolan för några år sedan. På den tiden 2 pojkar med myror i byxorna och kanske inte alltid på plats där de skulle vara.
  Med en flock andra nyfikna besiktningsmän och kvinnor kring Sonetten, genomför de båda ynglingarna en professionell besiktning, påkallar min uppmärksamhet när något inte är i skick som det var 1970, försöker ge tips och råd om hur jag ska sköta den. Man blir så glad när man träffar så positiva och professionella ungdomar. Att de dessutom är gamla elever gör inte saken sämre.
  En timme efter att jag ringt SBP är bilen besiktigad och godkänd av dessa gentlemen och den avstannade verksamheten på stationen kan återupptas.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng