Tändspolen varm. Avstängningsautomatik?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tändspolen varm. Avstängningsautomatik?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2017-07-27 06:02 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #433168
  charlie101
  Deltagare

  Farsan glömde tändningen på i bilen och tändspolen blev varm. Eftersom tändspolen är speciell i bilar upp till/och 63 årsmodell med tändningslåset monterad i en stålkabel tillsammans med tändspolen, så är den svår att ersätta, och en ny kostar 6466kr
  (http://www.cvi-automotive.se/en/articles/2.14275.40541/ignition-coil-amazon-b18pvduett-12v-lhd-volvobosch-genuine)
  Om den går sönder så finns flera olika alternativ och modifikationer som jag kan göra men…jag vill bevara denna så gott det går.
  I nya bilar finns det en automatik som stänger av strömmen till tändspolen efter en stund, om motorn har stannat.
  Är det någon på forumet som har förslag på någon automatisk timer som man antingen kan bygga, modifiera eller som kanske finns färdig?

  #433190
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Sätt in en huvudströmbrytare som du bryter när du lämnar bilen. Det blir en rutin. Ett krav när du har MHRF-försäkring förresten.

  /B

  #433191
  charlie101
  Deltagare

  Självklart finns det en huvudströmbrytare, men det löser inte problemet med den mänskliga faktorn. Det är andra ovana förare som kan/ska bruka bilen också.
  Vanliga bilar har tändningsnyckeln i avstängt läge, vriden längst till vänster. Min SAAB har ett parkeringsläge längst till vänster med avstängning och nyckeln urtagbar i mittenläget. I en vanlig bil vrider man nyckeln till stopp i vänsterläge.

  Även den elektriska bränslepumpen är spänningssatt och håller upp trycket i parkeringsläget, och ett tillfälligt litet läckage i flottörnålen gör att förgasaren flödar och kan orsaka dränkt motor och bensinspill i motorrummet.

  En automatik skulle eliminera en liten gnagande osäkerhet helt och hållet. Det kostar för mycket arbete och pengar med ett ojsan hoppsan….jag tänkte inte på det….

  • Det här svaret redigerades för 4 år, 11 månader sedan av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng