Tankarmatur Saab 93b

Forum Modellspecifika forum 92/93 Tankarmatur Saab 93b

 • Detta ämne är tomt.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #489445
  Victor
  Deltagare

  Hej! Min tankmätare visar bara fullt hela tiden, så jag antar att min armatur behöver bytas ut. Jag var upp med armaturen när jag rengjorde tanken och den ser väldigt fin ut och allting rör på sig som det ska men den måste ha gått sönder på något annat vis.

  Tänkte jag ska ta upp den igen och mäta, är det 8-160 ohm som gäller?

  Jag har sökt men inte hittat några nya så jag antar att det är en del som inte tillverkas längre? Finns det något som passar från någon annan bil?

  #489451
  Janne Hagnell
  Moderator

  Vet inte med 93 men på V4 kan det bli så om man råkar byta plats på kablarna till mätaren och till varningslampan.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #489458
  marcus berger
  Deltagare

  Kan också vara dålig jord… gör rent armaturen med typ 5-56 eller rostlösare vrid på tändningen lägg dig i bakluckan med armaturen i händerna och rör upp och ner på flottören medans du kollar på tankmätaren på instrumentbrädan. Vet inte hur många gånger jag legat i bakluckan på en Saab och gjort denna procedur😂😂 baksätets ryggstöd får du ta bort så du ser något om du inte har en kompis som kan hjälpa dig att kolla?🙄 Kör hårt och lycka till💪💪

  #489460

  Smidigast är väl att plocka ur armaturen, röra på den och ohm-mäta?

  #489464
  Victor
  Deltagare

  Jo jag tänkte plocka ur och Ohm mäta den, var därför jag undrade om det är 8-160 ohm som gäller, har för mig att jag läst det någonstans men hittar inte åt det nu.

  Ska kolla om kablarna sitter rätt också, med tanke på hur allting annat i denna bil är skruvat så är det inte alls omöjligt att det sitter fel.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.