Tapatalk i nya forumet, vad tycker ni?

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Tapatalk i nya forumet, vad tycker ni?

 • Detta ämne har 39 svar, 16 deltagare, och uppdaterades senast 2015-01-21 19:18 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 40 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26587
  Jonathan
  Deltagare

  Som ni kanske har hört/läst så arbetar vi sedan en tid tillbaka med ett nytt forum. För att det nya forumet inte ska komma som en fullständig och obehaglig överraskning för er så tänkte jag börja lyfta lite saker från det nya forum redan nu. När vi har kört in, testat och anpassat det nya forumet tillräckligt mycket (det är något våra moderatorer gör sedan en tid tillbaka) så ska jag sammanställa en längre tråd om det nya forumet, med mer konkret information om dess upplägg, nyheter, funktioner osv.

  Men vi börjar rätt så enkelt här, med Tapatalk.

  Tapatalk är en applikation (app) till Android, iPhone, Windows Phone m.m. som gör det väldigt enkelt att skapa/läsa/svara på inlägg i vårt forum. Det är en bra app för oss idag, då vårt nuvarande forum inte är anpassat för mobiltelefoner. Det nya forumet är dock responsivt och anpassar sig utseendemässigt efter besökarens skärm (så som vår hemsida även gör detta).

  Tapatalk har en del nackdelar. För att Tapatalk ska fungera så måste man installera ett särskilt tillägg/modul i forumet (och fortlöpande uppdatera det, av säkerhetsskäl). När man besöker ett forum med stöd för Tapatalk i en mobil webbläsare så blir man mer eller mindre ”tvingad” att använda forumet med Tapatalk. Tapatalk är utvecklat av ett amerikanskt företag och det sparar information om dess användare (jag vet inte exakt vad de sparar).

  Men tack vare denna informationsinhämtning så vet jag ändå att vi i dagsläget har 10-11 st personer/månad som använder Tapatalk med vårt forum. Antalet användare med Tapatalk har sannolikt minskat efter serverkraschen härom månaden (jag vet inte hur många det var dessförinnan), då vi var tvungna att ta bort/lägga till vårt konto (och forumadress) hos dem (så Tapatalk-användarna har behövt ta bort/lägga till sitt forumkonto hos oss i appen).

  Vårt nya forum är som sagt responsivt. Här är några exempel på hur det ser ut i webbläsaren med en iPhone 5 (adressfältet är bortredigerat):  Nu är detta utseende inte slutgiltigt, men ni förstår förhoppningsvis upplägget.

  Så till syftet med denna tråd: Vad tycker ni om Tapatalk? Skulle ni (som använder Tapatalk) kunna tänka er att köra det nya forumet i en vanlig webbläsare istället?

  Det går givetvis att koppla in Tapatalk i det nya forumet (och vi kan göra det i efterhand, om vi skippar det inledningsvis).

  #199138
  Dicst
  Deltagare

  Bort med skiten! Kör utan tapatalkkoppling.

  #199141
  valmet
  Deltagare

  Är ingen mästare på datorer, har ingen susning om vad det betyder det där med Tapatalkkoppling . Gör det inte svårare än att
  en vanlig användare klarar av forumet.

  #199143
  piggis
  Deltagare

  Tapatalk använder jag flitigt på flera forum.

  #199144
  Mr_SunBear
  Deltagare

  Samma som piggis använder tapatalk för flera olika forum. Kanon att ha forumen samlade i en app. Bra funktionalitet. STCS har nåt liknande att sidan ska vara anpassad för mobilsurf men tycker den suger och funkar sisådär. Ofta jobbar man på hur det ska se ut men missar resten med funktionalitet.

  #199180
  Lilln
  Deltagare

  Håller med mr_sunbear och piggis. Klockrent när man kan ha de samlade! Tycker inte saabklubbens hemsida fungerar så bra i min iphone 5 heller för den delen.

  #199183

  Även jag är förtjust i Tapatalk. Använder nästan uteslutande det i mitt ”forumande”!

  #199184
  Jonathan
  Deltagare

  @Lilln wrote:

  Tycker inte saabklubbens hemsida fungerar så bra i min iphone 5 heller för den delen.

  Nu blir jag givetvis nyfiken. Vad är det som inte fungerar så bra med hemsidan i din iPhone? Tänker om det är något jag kan fixa (allt går ju att lösa).

  #199193
  Mr_SunBear
  Deltagare

  Sulo, nu svarar jag rent generellt. Det som missas oftast med mobilanpassade vyer är funktionalitet och komma åt de olika funktioner som inte syns. Bläddra framåt bakåt redigera infoga bilder sökning. Ex tapatalk el forumrunner där fungerar sånt smidigt som tusan. Dvs vill man bara läsa trådar så ser man bara texten i tråden och vill man göra annat så finns de menyerna smidigt bakom. Svårt att beskriva i ord.

  Jag läser en hel del på forum och har hittills aldrig sett en mobilanpassadvy som kan mäta sig med en app. I enkelhet och funktionalitet/snabbhet.

  Tycker även det är intressant att andra forummedlemmar som inte kör via en app el via annat verktyg el testat tycker man ska ta bort detta ”verktyg” el service.

  (Har en iPhone5)

  #199194
  simona50
  Deltagare

  Jag har en bärbar dator, en Samsung surfplatta, en HTC one (M7) mobiltelefon en min sambo har en LG G2 mobiltelefon.
  Man kan ställa i in menyer hur man vill att internatet ska visas. Det är inställd som ”desktop version” forumet ser samma ut på mobilen som på min bärbar dator.

  #199195
  Jonathan
  Deltagare

  Bra svar där, mr_sunbear. Förstår precis vad du menar. Det är många som missförstår konceptet ”responsiv design”. De tror att det bara handlar om att göra hemsidan mindre. Men det handlar snarare om att anpassa hemsidan efter mindre skärmar, att t ex se till att det finns en särskild meny så som du skriver.

  Sedan använder jag faktiskt Tapatalk till vårt forum (med min iPhone). Och min åsikt om Tapatalk-stödet i vårt nya forum har nog inte undgått någon. 🙂

  #199196
  Mr_SunBear
  Deltagare

  Har försökt att surfa på saabklubben på mobilen det ser ut som på en vanlig PC skillnad är skalning/plottrighet samt allt zoomande som krävs för att komma rätt samt se själva inläggen. Vilket inte behövs i tex tapatalk.

  #199208
  Jonathan
  Deltagare

  mr_sunbear, menar du inte vårt nuvarande forum nu?

  Vår vanliga hemsida är responsiv, så att dess utseende, innehåll och meny anpassas bra. Kolla här t ex: http://www.responsinator.com/?url=saabklubben.se (och ja, vår logga kan hanteras bättre). Man behöver inte zooma något när man surfar på vår vanliga hemsida.

  #199210
  Lilln
  Deltagare

  @Sulo wrote:

  @Lilln wrote:

  Tycker inte saabklubbens hemsida fungerar så bra i min iphone 5 heller för den delen.

  Nu blir jag givetvis nyfiken. Vad är det som inte fungerar så bra med hemsidan i din iPhone? Tänker om det är något jag kan fixa (allt går ju att lösa).

  Får nog ta tillbaka det där. Jag var nu in och kikade lite på hemsidan, vilket jag inte brukar göra så ofta och får nog säga att den fungerar väldigt bra. Det var något jag inte tyckte fungerade tillfredställande förut när jag var in men minns inte vad det var [emoji15]

  Tycker dock att rullmenyn blir väldigt lång i telefonen.

  Du gör ett stålande jobb för klubben med det digitala som blivit och kommer att bli ännu bättre!

  Ha de gött!
  /Jonas

  #199211
  Mr_SunBear
  Deltagare

  @Sulo wrote:

  mr_sunbear, menar du inte vårt nuvarande forum

  Kolla här t ex: http://www.responsinator.com/?url=saabklubben.se

  Jo jag menar nuvarande går man in på klubben i safari så blir det smått o så måste man zooma mkt o då funkar inte radbrytning mm det blir utanför bild sas.

  Gick in på länken men jag e nog trött el dum för jag greppade inte riktigt.

  Jag är inte gnällig tycker du gör ett bra jobb och jobbat märkbart för användarna. Det jag vurmar för är tapatalks existens och smidighet. För mig är det en bra lösning. 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 40 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng