tappat hjul!

Forum / Övrigt / Allmänt / tappat hjul!

Forum / Övrigt / Allmänt / tappat hjul!

  • Författare
    Inlägg
    • september 20, 2007 at 09:29 #16750

      igår hände nåt ytterst konstigt! Jag kör helt vanligt. Sen parkerar jag för att gå in på silvan. När jag kommer ut och kör från parkeringen tycker jag mig höra att nån drivknut börjat knacka helt oförberett. Alltså mer än vanligt. Tycker man alltid har lite knack när man rattar helt fullt.

      Jag åker några hundra meter, sen börjar bilen skaka ordentligt i framvagnen. Till saken hör att jag haft en riktigt dålig knut på en jetta en gång och då betedde sig bilen ungefär liknande, men det gick iaf att köra hem den gången. Den här gången försöker jag linka hem, men icke. Några hundra meter senare lossnar hela hjulet vänster fram!! centrum på fälgen sitter halv om halv kvar i bultcirkeln och två hjulmuttrar sitter löst. Visserligen kan dessa ha släppt av att fälgen lossnat.

      Som tur var hade man varken fälgkors eller luft i reserven… precis köpt bilen. Efter att ha fått ny fälg osv så provkör jag bilen. Den knackar bara lite i knutarna i ändlägena, men annars beter den sig som normalt.

      Min teori är att fälgen inte satt helt åtdragen. För inte kan väl en dålig knut orsaka sådan vibration/vobblande så att fälgen knäcks?

      var bara tvungen att skriva detta =)

      //Christian

        september 20, 2007 at 19:50 #111986

        Råkade ut för samma sak på min första bil (1989) en Volvo 145 :sick: Bilen skakade som en tröska och när min hustru parkerade bilen och svängde in på svärföräldrarnas tomt på ölands sommarstugan så small det bara till och bilen säckade ihop. En bult stutsadde mot en stenmur och tillbaka på framskärmen = bula en annan bult låg 10m bort. Bevisligen var denna Volvo inte framhjulsdriven och mutrarna var dragna, hade stannat och dragit åt några km innan MEN då satt nog fälgen redan snett…

          september 20, 2007 at 22:25 #111995

          där ser man. Har kört hela dagen idag, och det måste ha varit att fälgen satt löst innan! Drivknuten beter sig som den ska. Lite knack i ändlägena bara 😉

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.