trim kam v4

Forum Övrigt SSR trim kam v4

Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-10-15 22:01.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22959

  andersson__
  Deltagare

  En renoverad original 1500 cc v4, solex 2 port,2″ avgas och lätt planade toppar, hur skulle det bli med en 7.2 kam i den? Något att satsa på eller lönlöst utan portning/mer bearbetning?

  Tack på förhand.

  #163716

  rallysaaben
  Deltagare

  tja, nog kommer du känna skillnad om du byter kam, den blir rappare och du kan dra längre på växlarna.

  #163717

  andersson__
  Deltagare

  Okej, hur mycket måste man ha väck för att byta kammen, transkåpa, kamdrev, koppling och svänghjul? Måste toppar och lyftare väck?

  har ju motorn nyrenoverad och uppsatt i stativ nu… är dock inte så sugen på att riva halva motorn igen… om det nu är mycket jobb.

  #163718

  rallysaaben
  Deltagare

  Det du får göra är att ta bort insuget och topparna, sen ta ur lyftarna, ta bort transmissionskåpan och kamdrevet, sen bör det gå, visst det är lite skruvande men om du har alla packningar så gör du det väl på nångra timmar, du får en trevligare motor, iallafall om du frågar mig.

  Sen skulle du ju kunna fila upp utblåshålet lite, (ca 43-44mm) det i kombination med kammen kommer garanterat göra skillnad, kanske ingen brutal skillnad men ändock skillnad.

  #163720

  andersson__
  Deltagare

  tack för infon, men jag tror nog att jag får avstå, har ingen som helst lust att riva motorn igen, när man satt ihop den med nya packningar och allt, så det får nog vara.

  tack iallafall för infon. Trevlig helg.

  Mvh

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng