Tvåtaktare på motorvägen

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tvåtaktare på motorvägen

 • Detta ämne har 8 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2011-05-17 06:04 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3893
  dominik
  Deltagare

  Om man har ingen släp kan man ibland inte undvika motorvägar. Hur gör ni det met högre hastigheter och konstanta varvtal?

  #27386
  phermansson
  Deltagare

  Försöker hålla det till korta perioder och långt åt höger. Och det går sällan fortare än 90. Men mest tid lägger jag ändå med GPS och kartbok för att undvika motorväg. Blir mer spännande så 🙂

  #27389
  kortnos
  Deltagare

  En tre växlad låda kan fresta på en tvåtaktare men har du en fyrväxlad så ska inte motorväg vara ett problem alls

  Har för mig att jag läste att saab hade stora problem med motorer som skar för bilarna i Holland på 60;talet, och det var för det vara tre växlat och motorerna fick jobba så förbaskat på fullvarv under längre perioder, med fyrväxlat förvann problemet helt.

  Så har du fyrväxlat så ska det inte vara ett problem, släpp på gasen ibland och gå på tomgång och frihjula en stund om ångesten kryper på 😉

  #27406
  dominik
  Deltagare

  tack för svar

  släpp på gasen ibland och gå på tomgång och frihjula en stund om ångesten kryper på

  hur ofta är ibland

  #27416
  kortnos
  Deltagare

  Finns väl ingen exakt vetenskap, men är motorvägen platt mil efter mil utan nedlut kanske jag släpper den säg nån ynka minut varge kvart, kanske nån minut varge halvtimme.

  Men annars så ”passar man på” när det blir medlut att släppa gasen, passa på att gasa på ”extra” i uppförlut för ge motorn lite variation och smörjning. (mer soppa mer olja som smörjer)

  Sitter och tänker och där jag bor så har vi inte så mycket motorvägar, det är mest 2+1 e4-vägar och då får man ett mer naturligt ”gasa på, släppa gasen” betende.

  Men sen så hör man historier om folk som legat med pelen i botten från centrala tyskland på autoban upp till danmark utan att ha en tillstymmelse till problem, så allt är väl beroende på hur frisk motorn är och hur fräck man är

  #27424
  glenn maretti
  Deltagare

  Se her:

  #27702
  greven
  Deltagare

  Jag åker ju vanlig 3-petad låda, men tycker ändå att motorväg fungerar. Kör mellan 90-100 km/tim. Har lärt mig att man ska göra ett kort gasuppsläpp ca varannan kilometer. Anledningen skulle vara att med konstant gaspådrag mil efter mil, så minskar andelen olja i bränslet, vilket gör att motorn till sist får för lite smörjning. Ett kort gasuppsläpp på någon sekund varannan kilometer är ju inget problem egentligen. Och för mig sker det numer helt automatiskt, då och då. Sen är det en annan sak att motorvägar är sällsynt tråkiga att köra på, så det är sällan jag använder motorväg mer än vid enstaka tillfällen. Men, även jag skulle nog vilja förädla bilen med 4-växlad låda så småningom. Men, det blir en senare fråga. Mycket annat som ska göra med bilen innan sådana finesser bli aktuella.

  #27703
  3 i tanken
  Deltagare

  jag varvar ur o rullar mest hela tiden med båda mina en treväxlad o en fyrväxlad

  #27850
  tikkis
  Deltagare

  Hej på dig.

  Som sagt, med 4- växlad det går fint. Med 95-62:an brukar jag hålla mellan 100-110km/timmen farten, oavset är det motorvägen eller vanligt landsvägen. Om man gör ca 80-90 orkar djungeldrumman inte uppförsbacken, men högre fart dom går väldigt fint. Bilen också känner tystare. Drar ca 10 liter / 100km. Topfart med den bil är 130 engligt hästihetmätaren, en gång har jag fått 135-140 i långa nedförbacken.
  Nu har bilen vilat länge, absolut för länge. Kanske är det dags besikta bilen igen.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng