Vägval – behålla originaldetaljer kontra tipp topp

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Vägval – behålla originaldetaljer kontra tipp topp

 • Detta ämne är tomt.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #473948
  fregga
  Deltagare

  Som jag beskrev i projekttråden så har jag mitt nyinköpta första projekt ”Bertil”(efter bilens första ägare). Jag har en liten allmän fråga runt er åsikt om att behålla bilen original kontra att renovera upp den eller göra den mer funktionell. Min känsla är att denna bil har en bra grund att i princip göra hur fin som helst. Å andra sidan har den massa originaldetaljer och en orginallack som i sig kan vara värd att låta vara men på bekostnad av att den blir tip topp.

  Exempelvis är karossen nästan rostfri(nästan bara ytrost) men det finns en del synliga lagningar som troligtvis alltid kommer synas om man inte lackar om hela bilen.

  Ett annat exempel är att jag passerade min farmor och visade bilen häromdagen då det finns lång historik av 96:or i släkten. Hon tog fram gamla rullbälten från Autoliv Vårgårda till båda framsätena inköpta av farfar för 300 kr 1974 till en 96:a 1964 eller 1965 års modell. De blev aldrig monterade och ligger i originalpåse med kvitton och monteringsinstruktioner tillsammans med en oanvänd bildekal som säger ”Någon tycker om dig – använd bälte”. Där bollar jag affektionsvärdet och det praktiska att montera dem kontra att behålla originaliteten. Monterar jag dem inte så kan de såklart dyka upp på säljes här om intresse finns;-)

  Jag har inte bråttom med dessa beslut men vill gärna höra er reflektion då jag har lite svårt för stunden baserat på min ringa erfarenhet att bestämma vilken väg jag ska vandra men känner samtidigt att det är lite av ett vägval. Farmor har inget emot att jag säljer bältena då hon bara vill se dem komma till användning som input.

  • Detta ämne redigerades för 1 dag, 17 timmar sedan av .
  #473958
  Mikael Isaksson
  Deltagare

  Hej!
  Använd bilen som den är 1år eller 2 och känn efter, originallack har du bara en gång, du får en mer användbar bil som man inte behöver vara så försiktig med. Renovera till utställningskick och du måste kolla väderleken och undvika grusvägar. Och bältena kan du lägga på hylla tills du funderat färdigt.

  Min åsikt!
  /Micke I

  #474010
  Morten S.
  Moderator

  Enig med Micke I. Sett bilen i god stand nå og bruke bilen. Bli kjent med den og utbedre det som er nødvendig.

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 30 Saabs, mainly older Saabs.
  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1974 96 "rally car"
  1989 900i 5 dørs
  2007 9-3 SC

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng