Var ska jag annonsera om SAAB 99 -82?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Var ska jag annonsera om SAAB 99 -82?

 • Detta ämne har 4 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2014-01-10 19:56 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7675
  prinsus_
  Deltagare

  Har en jättefin SAAB av årsmodell 82, en lågmilare helt utan rost som stått i kallförråd i 12 år nu. Min far ville spara den men nu finns det ingen som är intresserad av bilen längre och den kan inte stå kvar i förrådet. Bättre att den får komma till någon som uppskattar bilen. Känns fel att lägga ut den som en vanlig bilannons då jag vill att den hamnar hos en entusiast hellre än hos någon som bara vill ha en billig bil. Hemmet är viktigare än priset så att säga. Kan ni rekommendera någon bra annons-site för en sån här bil? Kontakta mig gärna via mail på susanne.j.jonsson@gmail.com

  #60304

  Dunka upp en annons med bilder här på forumet! Finns alltid någon ”dåre” som inte kan hålla sig 😉

  #60316
  lsoderlund
  Deltagare

  @Christian Haugsöen wrote:

  Dunka upp en annons med bilder här på forumet! Finns alltid någon ”dåre” som inte kan hålla sig 😉

  Håller helt och hållet med! Men lägg gärna upp några bilder på bilen, så att evntuella spekulanter får sig en bild av bilen.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #172398
  mankis
  Deltagare

  Då kan jag meddela att denna 99:a har kommit till en ”dåre”. Beskrivningen är helt korrekt: Jättefin & rostfri ! Saaben har fått sig en grundlig genomgång, bromsar, avgassystem, nya oljor etc .Bromsarna var väl det värsta att få isär med flera timmar per ok. Bakoken var dom svåraste att få isär, men ett knep från ena sonens reiju moped kom till användning. Sonens moped var inte utrustad med dammskydd för kolvarna i oken. För att få ut fastkärvade kolvar, skruva en fettnippel i hålet där bromsröret suttit ock pressa sedan med fettsprutan ut kolvarna. Oket fylls med fett men det är väldigt effektivt. Se till att hålla igen den kolv som släpper först bara, så du får tryck på den andra. 99:an köptes lite av nostalgiska skäl, vi hade en exakt likadan innan första sonen kom till världen. Men den såldes till förmån för en 5d 900:a Det var också meningen att denna 99:a ska användas lite hela året. Dock är den nästan för fin för detta ändamål. Men hur ska man tänka egentligen? För blir inte bilarna sålda så blir det folkrace eller rentav skroten, så vilket är värst ? Bilen känns verkligen ”tajt” & stabil, inte att den är 31 år gammal .Men den har ju ”bara”rullat 11600 mil. Den klarade besiktningen u.a….. Mvh. Magnus M Klippan

  #172331
  hollandare
  Deltagare

  Kul att se att den kom till rätt ställe med ett fortsätt lång liv framför sig :AP
  Tycker att man skall använda bilen lite då och då året rund. Saabar klarar ju av det galant om man sköter om dem. Jag gör samma sak med min egen 99an. Kör den nästan mer än min 3 år gamla VW bara för att det är så kul att köra den.
  Min familj har börjat bli fundersam om min psykiska hälsa :fly:

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng