Värde på en Saab 99? Folkrace värde högre?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Värde på en Saab 99? Folkrace värde högre?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-05-06 22:11.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22143

  saab@99
  Deltagare

  Tja

  Har börjat fundera på en sak, Varför är de inget sug efter Saab 99: or? och rädda dessa bilar

  Har enbart sålt en 99 en moss grön samt en Saab 95 -74

  Har under kanske 3-4 år tid lagt ut ca 3-4 99 och en jätte fin 900, alla bilar i bra brukskick dock inte besiktade

  för priser runt 2-3 tusen

  varit en 900 gle total renoverad, tror jag begärde 2500-3000
  en 99-73 automat första 99an som lackades i den bruna färgen begärde 2 tusen för den
  en 99 gli 81 i räddningsbart skick 2500 kr

  Nu till saken jag tänkte poängtera,

  Är priserna för högt satte för dessa bilar enligt er?

  99an 73an automaten skrotades samt 900 glen, ( 900an var rostfri)

  99 gli byttes bort mot första folkraceföraren som fick nys om att jag hade en sådan

  Bland Saab folk verkar de inte finnas något intresse och konstigt nog, så betalar sådana som ska bygga folkrace på dom mer än vad sådana som vill rädda dom.

  Tycker det bara är synd att räddningsbara bilar går till skroten då inget sug finns.

  Självklart sysslar jag inte med välgörenhet utan tagit ut priser på bilarna som jag skulle få betala om jag letade efter samma bil med delar

  MVH // Mattias

  (p.s Med ca 15 bilar på gården så kan man inte behålla allt när en fått klagomål samt blivit tillsagd att minska ner bilarna)

  #157650

  Dicst
  Deltagare

  Har ingen aning själv heller, men en misstanke om att den allmänna svenska uppfattningen (alltså inte klubben) är att det fortfarande är dussinvara och det finns gott om både 99, 900, Opel Manta och Volvo 240 etc. Dessa bilar har man sett i överflöd under lång tid och plötsligt är de bara borta. När såg ni tex 80-talsikonen Opel Kadett GSI senast, ens i rostigt utförande?

  Svaren är nog många. Tror nog att de flesta i klubben är medvetna om läget.
  Ska jag svara för egen del så har jag ingen 99 eller 900 på gården, för med nuvarande bestånd är min bilkvot fylld. Det problemet är jag inte ensam om vet jag, det gäller för de flesta med klubbanknytning eller annat bilintresse. M a o skulle det dyka upp en toppenbil (vilken som helst) för rätt peng kan jag inte köpa den idag. Vart skulle jag göra av den? Sen skalade jag ner mitt bestånd till att bara gälla tvåtakt för några år sedan, av den enkla anledningen att jag kan inte husera alla delar som krävs för ett blandat modellägande. Ett praktiskt/familjepolitiskt/ekonomiskt beslut som togs för att styra upp hobbyn.

  #157653

  lsoderlund
  Deltagare

  Jag tror som Dicst att klubbmedlemmarna är väl medvetna om 99/900 status. Men att de inte uppnått klassikerstatus än, och väldigt många 99/900 bruksas fortfarande. När bruksbeståndet försvunnit och vanligt folk börjat få upp ögonen för dem är det oftast för sent. Ett bra exempel på detta är väl 99 Turbo och og900 Aero. De har ju verkligen skjutit iväg prismässigt de senaste åren.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #157703

  emil n
  Deltagare

  Det är nog ofta så att om man ska köpa en fin gammal bil så köper man hellre en lite skabbigare ovanlig rolig modell än en tråkig gl i bra skick. Och känner man att man måste begränsa sin bilpark så blir nog valet ofta en ovanlig rolig modell som aero eller 99T. Själv är man lite kluven. Å ena sidan så har jag helre en riktigt fin Saab oavsett modell men å andra sidan så är ju en T16 eller 99t riktigt rolig att köra och en hyffsat fin aero är ju riktigt snygg.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng