Vatten på golvet under mattan vänster fram SAAB cab 92

Forum Modellspecifika forum OG900 Vatten på golvet under mattan vänster fram SAAB cab 92

 • Detta ämne har 3 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2017-03-10 21:48 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #427473
  Hans Arvidsson
  Deltagare

  Hej.
  När jag tog ut stolar och mattor upptäckta jag att det stod vatten under den ljudisolerande mattan ( skumgummi delen hade sugit upp en hel del av vattnet). Mängden vatten uppskattade jag till ett par deciliter. Dessutom var den värmeisolerande filten över mitt tunneln ”dyngsur”.
  Jag kan inte se hur vattnet har kommit in i bilen.
  Nu till mina frågor;
  – Varför är den värmeisolerande filten över golvtunneln inkapslad i plast?
  – Var kan vattnet komma in?
  – Kan det ha legat där sen i somras, eller ännu längre?

  Mvh
  Hans

  #427489
  Simon
  Deltagare

  På min 900 så hade det börjat rosta runt täcklocken för hålen som finns i golvet.

  Saab 96 -62
  Saab 96 V4 -75
  Saab 9000 Kombi -91
  Saab 900 T16 -92
  Saab 9-5 Aero SC -05

  #427491
  Mr_SunBear
  Deltagare

  På en cab finns det ju ett antal mer ställen som kan läcka in vatten på. Men kolla pluggar i golven som kan bli otäta över tiden. Kolla även damasken där växelspaksreglaget går igenom väggen ut i motorutrymmet att den sitter rätt och inte har ngt hål i sig. Även så att inte värmekran/värmepaket läcker då det är blött uppe på tunneln. Att den är i plast är att under där ligger katalysatorn och det är ngn flamdämpande/värmetålig klädsel som ligger i mellan. Det finns ett antal genomföringspluggar från motorutrymmet in i kupén uppe kring bromsservo kolla att de sitter rätt. Även läckage kring karros och framruta händer, men på cabbar är nog rutan limmad med, lite osäker så den bör vara tätare.

  Cabbar kan även läcka in kring framdörrar/sidospeglarna då listerna blir lite trötta med åren. Även i cabbtakets framkant när den ligger mot rutramen kan läcka och behöver justeras. Att kolla läckage på taket är eg bäst att man spolar med en slang med vatten och ngn sitter i för o se om det läcker in någonstans.

  Mitt tips är att kolla golven bakom framstolarna så vatten inte runnit bak även där, det krävs inte mkt för att det ska göra det då golvet har ”kanaler” i sig så vatten rör sig lättare bakåt.

  //B

  #427932
  benny900
  Deltagare

  Kolla värmekranen. Om den läcker blir det blött vänster fram. På cabben där kranen sällan motioneras är risken för läck större…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng