Vattenpump

Forum Modellspecifika forum 90/99 Vattenpump

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-09-23 10:16.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14861

  stenling
  Deltagare

  Hejsan

  Tänkte höra hur pass komplicerat det är att byta vattenpump på en B-motor? Bilen är en Saab99 73:a som jag funderar på att införskaffa, men tyvärr har pumpen havererat. Det följer med en komplett motor med en pump som enligt säljaren i alla fall ska fungera.

  Det måste gå relativt fort att fixa då det ska bli en bruksbil

  #98683

  stefan2
  Deltagare

  Inte speciellt svårt om man har avdragaren/montageverktyget till det men utan det kan det vara knepigt….Risk att man knäcker axeln när man tar ut den utan verktyget och när man sätter i den så kan man både riskera axeln och att tätningarna pajar i den (med vatten i oljan som följd)

  #98684

  stefan
  Deltagare

  de tidiga pumparna kräver ingen special avdragare, de har stålaxlar och kräver bara en adapter till lämplig slaghammare. Visst lönar det sig dock att rycka ur dom försiktigt. Jag skulle inte rekommendera en begagnad pump utan tar man ur den så är det bättre att repa med nya grejer. Jag har repsatser hemma till de tidiga Triumph motorerna och de passar även 99 upp till 77. Repsatsen som saluförs av Mekonomen med flera passar enligt uppgift inte de tidiga.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng