Växellådselände

Forum Modellspecifika forum 90/99 Växellådselände

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2011-06-27 16:01 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4308
  kg70
  Deltagare

  Hej,

  Tog en tur med min 99a tidigare idag. Plötsligt börjar det rassla framifrån motorrummet och växellådan blir trögväxlad. Oljudet tilltar och jag stannar. Lägger i backen och får sedan inte ur den växeln på en bra stund. När det går att växla igen tar jag en liten tur och konstaterar att det inte låter speciellt bra, speciellt när trean ligger i. Denna växeln hoppar dessutom ur. När jag parkerar bilen ser jag ett spår av olja där jag kört.

  Jag antar att det betyder att lådan är kass men tänkte ändå höra om någon har en briljant idé om ifall det går att göra något tillfälligt så att man tar sig hem. Självklart händer detta när man hälsar på svärföräldrarna 25 mil hemifrån.

  Bilen är en -69a

  K-G

  Saab 99 1969, 1970
  Saab 90 1985
  Saab 9000 Aero 1996
  Opel Manta A 1972

  #29328
  kalle
  Deltagare

  Ajabaja.

  Har du kollat inuti ännu? Stora oljeutsläpp kommer oftast efter nått eller nån har slagit hål på lådan.
  MInns en gång länga sen mina polare och jag tog oss från Tanum till Roskilde i en Fiat Ducato med grovt läckande packboxar vid att meka ett påfyllningsrör från kupen direkt inn i lådan genom golvet…när det börja gnälla och hoppa ur växeln hällde vi på mera motorolja…i fart. Funka okej men va för ett grisjobb och inte vidare bra för miljön. Men till Roskilde skulle vi nu. Hem kom vi också.
  Svårväxlingen kan *i bästa fall* ha med länkaget att göra. Kolla om den fortfarande är i ett stycke lika framför torpedväggen, vid styrsnäckan.
  Har du ettan, tvåan och fyran kvar och det inte finns metallspån i oljan har du åt minstone nått att resa hem med. Annars blir det släpet, inte tryggt eller lagligt att fara på öffentlig väg med pajande låda i alla fall.
  Lycka till.

  #29339
  kg70
  Deltagare

  Det blev att ställa bilen i Småland. Jag köpte en Saab 90 på Blocket för skapliga pengar för att ta mig hem och får hämta gamlingen på transport. Någon som vet om man kan hya en biltransport man får köra med B-kort, lätt lastbil alltså, i närheten av Borås?. Finns en i Habo men lite närmare skadar inte.

  K-G

  Saab 99 1969, 1970
  Saab 90 1985
  Saab 9000 Aero 1996
  Opel Manta A 1972

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng