Växlingsmiss i automatlåda

Forum Övrigt Allmänt Växlingsmiss i automatlåda

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2006-02-05 17:41 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13781
  stefan w
  Deltagare

  Jag har en 9-5 Aero -02 med en automatlåda som ibland missar lite på uppväxlingen till 3:an. Detta sker dock inte alltid utan ibland och då alltid vid långsam acceleration. Jag märker det på draget försvinner ett ögonblick innan växeln går i. De gånger jag stampar på så märker jag inget. Oljenivån är normal och oljan ser ut- och luktar normalt. Har någon varit med om detta som kan ge nåt tips. Jag kör för det mesta rätt lugnt, är detta kanske ett problem då jag förstått att växellådan har växlingsmönster som anpassar sig efter min körstil?

  #92153
  stefan
  Deltagare

  Som vanligt med fuskande automater, se till att byta olja och filter till att börja med. Automatlådor är känsliga saker och att tro på instruktionsböcker och förståsigpåare som inte rekommenderar oljebyten ska man ta med en nypa salt. Till och med oljekvaliteter kan spela in på känsliga lådor och det är just växlingarna det brukar visa sig på.

  #92154
  stefan w
  Deltagare

  Tack för svaret, det får bli ett olje o filterbyte inom kort. Jag har ingen erfarenhet alls av automatlådor men ett förflutet som timmerbilsåkare har lärt mig att det aldrig lönar sig att spara in på olja o smörjmedel, samt att man helst skall låta bli s.k. lågprismärken av dessa. Det lönar sig i längden. Tyvärr så ser man numer att alla serviceintervaller förlängs och det är som du också påpekar helt galet.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng