Venolia 74 mm kolvar och ringar

Forum Övrigt SSR Venolia 74 mm kolvar och ringar

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2001-08-11 14:46 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11346
  xpniklas
  Deltagare

  Är det någon glad tvåtaktstrimmare som har blivit lite mindre glad på sina gamla Venolia 74 mm kolvar när man försökt montera kolvbultar?

  Dessa kolvar som såldes för några år sedan var nämligen bara grovt bearbetade i kolvbultsålen till 0,7 tum(tillverkade i staterna).

  Jag har låtit tillverka ett verktyg som det går att spänna upp kolvarna med, och med hjälp av en special brotch ta upp hålen.
  Jag kommer att lämna in tre kolvar för en väns räkning och är det fler som vill ha sina kolvar fixade så slås ju tillverkningskostnaden på verktyget ut.

  Det kostar 400 kronor per kolv att ordna bussningarna då bearbetningen sker i tre omgångar samt svarvas låsrings spår samt fräses spår för att få ut ståltrådslåsringar.

  Jag kan även ordna nytillverkade racingkolvbultar i en hög tolleransklass.
  Dessa kolvbultar är utkonade mot ändarna där godstjokleken inte behöver vara så stor och de väger därmed 7 gram mindre än orginalbultarna. De är även försedda med en fas i änden för att säkra låsringen i sitt spår.

  Hör av er till mig på

  niklas.enander@husqvarna.se om ni är intresserade av detta.

  Jag har även en omgång kolvringar tillverkade av Göteborgs Kolvringsfabrik till dessa kolvar.

  ///XP-Niklas

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng