Verktøy for motorbytte

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Verktøy for motorbytte

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2005-09-27 16:35 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13189
  lars andersen
  Deltagare

  Jeg må ha ut motor og girkasse av min 1964 96. Jeg har verkstedhåndboken, men det står ikke så mye om hvilke verktøy som trengs. Hvilke dimensjoner på fastnøkler ol. trenger jeg, hvor mange, og er det noe spesialverktly som trengs?

  Lars Fr.
  Har ikke gått så grundig til verks før…

  #89077
  anp624
  Deltagare

  Brukar inte vara några svårigheter. Lyft ur växellåda (är det girkasse på norsk?) och motor som EN ENHET och dela dem sedan. Du bör nog ha en sats med fasta nycklar och en hylsnyckelsats (gärna även tum) till hands. Även skruvmejslar av olika storlek och sort kan vara bra att ha. Du får nog ge dig på hjulupphängning för att dela drivknutarna, kan vara bra att ha verktyg för att pressa ihop fjädrarna. Det är inte så svårt att lyfta ur hela drivlinan. Följ handboken steg för steg och ta det lugnt. Det är en fördel om du har lyftmöjlighet från taket i garaget, då kan du gunga ut hela paketet när det väl är loss. Växelådan har ett fäste som du kommer åt från golvet i kupén, sitter i en gummibussning. Där kan det gå lite trögt att få loss. När man jobbar med gamla bilar så kan man ge sig på att något som inte får hända händer, bultar går av, gängor som rostat fast mm. Alltså är det bra att ha gassvets, borrmaskin, urdragare för avdragna bultar, gängtappar mm till hands annars riskerar man att arbetet kör fast när det går snett.

  Hoppas det går väl!
  /H

  #89078
  enor
  Deltagare

  För att förtydliga:

  ALLT i en tvåtaktare är i tumstorlek (okej, nästan allt i alla fall) så ladda upp med hyls- och fasta nycklar i tumstorlek, och några vanliga skruvmejslar, så har du allt du behöver!

  #89079
  lars andersen
  Deltagare

  Takk for hjelpen.

  Lars Fr.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng