Vild idé: MC-motor i V4.an?

Forum Övrigt SSR Vild idé: MC-motor i V4.an?

Detta ämne innehåller 6 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-09-09 08:07.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13082

  gammsaaben
  Deltagare

  Såg annonsen nedan (motorcykel med turbo och +200hk) och fantasin började skena:
  http://www.blocket.se/view/5902327.htm?caller=vbl_s&l=0&c=1&city=0

  Är det möjligt att bygga in en mc-motor i en Saab V4:a och få det att fungera? Jag är inte så jättekunnig, men jag har sett bl.a. en Lancia Abarth med R1-motor och sekventiell växellåda som gick jäkligt bra så varför inte i en V4:a? Det var iofs en race-lancia på ca 700 kg, men ändå.

  Det vore helt enkelt inte så dumt med över 200 turbohästar i V4:an, speciellt med en mc-motors varvtalsregister. Dock lär ju inte hållbarheten bli den bästa…

  Jag föreställer mig att det kan bli lite klent med vridet samt att det blir svårigheter med att få övergången till växellådan. Skulle det vara bäst att få motorn att lira med V4:ans växellåda? Klarar den typ 12000 varv?

  Det här är bara ett tanke-experiment, spåna fritt om ni känner er insprierade! Vad är svårigheterna, fördelarna, varför är det helt omöjligt…

  #88613

  Dicst
  Deltagare

  Jag läser en del engelska motortidningar och där är man mycket inne på att sätta MC-motorer i rörramsbyggen och racemonococer, dock inte i vanliga småbilar.
  Problemen de bland annat brottas med är för liten svänghjulsmassa för att klara av att hålla varv och vrid vid tex start, samt ett annat mycket viktigt problem som är en föjd av det föregående: ryckutjämning dimensionerad för en racebils massa.

  Men omöjligt? Njae…

  #88614

  pelle s
  Deltagare

  I något gammalt nummer av bilsport har jag läst om en norrman som har en Ford escort med MC-motor. Det finns någon sida på nätet åxå men jag hittar den inte nu. Han har mycket hemma meck med elektronik och mekanik, klart läsvärd sida. Bilen verkar fungera riktigt bra!

  Pelle

  #88615

  anonymous
  Deltagare

  Jag har hört rykten om folk som bytt motorn i sin 96 2-takt till moderna snöskotermotorer.
  Har dessutom sett ett fungerande projekt som ovanstående fast inverterad…
  En före detta granne tog motorn från en SAAB 96 2T och satte ner i sin Ockelbo 600.

  #88616

  Martin
  Deltagare

  Apropå MC-motorer i bil.
  Kolla in denna direktlänk (3,7 MB)

  #88617

  Häftigt! En ”rak åtta” i en Lotus Seven kopia. Undras hur många ystra fålar där finns under huven?

  #88618

  anders jensen
  Deltagare

  Då vi körde körde backtävling nere i Österrike på ”1900-talet” var det en massa olika klasser. Bl.a. lade jag märke till en Autocross VW Polo med en j-t god sång i motorn. Vid närmare titt så hade han monterat en 16v MC motor fram och en bak med 4-hjulsdrivning mha kedjedrift. Jag tog några bilder på den men kan inte hitta dem nu. Det är tydligen vanligt i autocross att använda sig av MC motorer.
  Här hittade en annan lösning från en tysk websida (buchse.de).
  Bild

  /Anders

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng