Sv: Re: SAAB 96 1300 S – Sleeper projekt

Forum Övrigt Projekt / Min bil SAAB 96 1300S – Sleeper projekt Sv: Re: SAAB 96 1300 S – Sleeper projekt

#55213
saabcustom
Deltagare

Du e flitig du. Verkligen kul att se detta växa fram. Rörande plåtar som slår sig så är det väl bara vanlig bilplåtslagerikonst som gäller :h

Mitt problem var att jag inte hade nåt sätt att krympa plåten. Man kan iofs lägga några MIG-svetssträngar där man vill krympa men det känns som en obra metod, av flera orsaker.

Så, jag gjorde som följer: (saxat ur min projekttråd på gamla forumet).


…….När bakskärmarna skulle spacklas så ”hittade” jag en ”buckla” som skulle må bra av att utsättas för lite (plåt-)krympning. Under lite surfande efter en krymp-pistol som jag såg användas i Bilfixarna så hittade jag istället en ”crimp-disc” vilken skulle monteras på vinkelslipen. Av min mekaniske son beställdes en ”slipskiva” utförd i 2mm stålplåt, (naturligtvis svarvad för bästa balans).

Men den monterad på vinkelslipen samt en sprayflaska med såpvatten så skred jag till verket och ”slipade” området som skulle krympas. Efter att ha ”slipat” på en yta av en enkrona i c:a 30 sekunder så sprayades såpvatten på stället. Proceduren upprepades 4-5 gånger så att området som skulle krympas blev ”behandlat”. Döm om min förvåning. Metoden fungerade alldeles ypperträffligt. Bucklan var borta :AP Den metoden skulle jag vetat om tidigare. En alldeles utmärkt metod att krympa plåt om man inte har t.ex. gassvets.

Detta är en bra metod att ha i beredskap. Kan kanske vara till nytta nu, för dej ?

mvh / Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng