900_t8

 • Biltema har en av större modell, som jag själv använde när jag gjorde detta.
  Värt att notera är att den saknar spår på pinnarna i käften, så låsringen glider väldigt lätt av.
  Själv löste jag det genom att såga ut ett spår i vardera pinne med min Dremel-kopia.

  Annars så säljer säkert andra butiker ”färdiga” tänger, men då man lätt hamnar på Bil…[Läs mer]

 • Jag körde lite idag. Innan ja gjorde något så testade jag hur bilen betedde sig. Tryckte jag till gasen så ändrade bilen nästan alltid tomgångsläge. Ibland högre, ibland så att den höll på att dö och ibland gick den tillbaka till att pulsera på sina 2000-2500r/min. När den höll på att dö lyckades den alltid rädda sig själv och då till att börja p…[Läs mer]

 • Min fick problem med tomgången och ville inte hålla igång sig själv.
  Jag hade ner tomgångsventilen och gjorde rent efter förmåga och smörjde upp med en hel del WD40.
  Efter det så pulserar tomgången mellan 2.000-2.500.
  Det går att köra bilen, men frikopplar man eller stannar till så återgår den till att pulsera.
  Jag tryckte till gasen några gå…[Läs mer]

 • I nuläget så har jag bara en 900 4d att sätta dekaler på. Mina 900 3d behöver mer än ny lack innan jag kan tänka på dekaler till dem. 🙂

 • Den färgen med dekalranden var riktigt snyggt! Är den dekalen något man satte dig själv eller fanns det att välja till vid nyköp?

 • Så var det dags att försöka få till en tråd här då. I slutet av sommaren 2017 så fick jag ett erbjudande om en fin bil med en tidigare ägare. Bilen, en . är pedantskött och hade inte mätaren sagt 22-tusenmilplus så skulle jag nog gissat på under 10.000. ”Typisk Saab-rost” som hedningarna kallar det, har totalt uteblivit. Tyvärr har det börjat vis…[Läs mer]

 • Hej! Jag tog en titt i EPC och det verkar vara olika delar och artikelnr för perioderna, i stora drag: 1998-2001, 2002-2005, 2006-.
  Om det betyder att det inte går att blanda mellan modellerna vet jag ej, men det skadar ju inte att vara vaksam om att det kan finnas betydande skillnader.

  Mvh Mikael.L

 • : Locket är något som alltid skall sitta där då? Allt går att googla, ibland tar det lite tid för att få reda på om man lärt sig rätt bara.

  : Det låter intressant ang. Blaupunkten. Det är ett märke som jag lärt mig att inte tycka om, men då jag inte vet varför så kan jag lika gärna skapa egna erfarenheter. Jag skall dock se mig lite om först. Är…[Läs mer]

 • Jag skulle nog behöva en bild som beskrivning vad gäller locket du nämner. Detta är hur som, en kontakt som används till exempelvis mikrofoner osv, om jag inte misstar mig? Tack för infon!

 • Tack för svaren! Tankarna om att gå på marknader har faktiskt inte slagit mig än, men det var ju en riktigt bra idé.

  Jag brukar själv köra med högtalarna bak på väldigt lågt i min 9-3 och 9-5, men detta är en och då vill jag göra den lite mer trivsam för alla passagerare, speciellt under längre färder… även om min musik oftast önskas bor…[Läs mer]

 • Hej! Jag har en fin som aldrig har haft en stereo installerad. Något som jag skulle vilja ändra på.
  Jag har tittat lite under ventilkåpor och bakom mattan i skuffen och det verkar finnas fördragna kablar.

  Jag är inte speciellt kräsen vad det gäller ljud i bilen, så detta är nytt område för mig. Hade originalsystemet funnits så vore jag troligen…[Läs mer]

 • 900_t8 svarade på ämnet i16 tickar i forumet OG900 4 månader, 2 veckor sedan

  Tack för svaren! Jag har försökt läsa på lite under tiden och det är just tryckarna jag misstänkt. Bilen har rullat några få hundra mil sen jag förvärvade den och då var den nyservad. Den står dock ute och jag varmkör den (med varierande varv) ca var 14dag om ca 15-20 min. Senast var riktigt kallt och fuktigt!

  Detta tickandet, i tron om att d…[Läs mer]

 • Jag har en välvårdad som tyvärr inte får plats i garaget just nu, så därför varmkör jag den lite då och då.

  Under dagens inspektionsrunda så noterade jag ett ifrån motorn. Det låter inte som kedjerassel utan mer klart. Dock låter det som metall och verkar nästan komma mitt ifrån toppen.
  Med lite varv på motorn så avtar ljudet – eller om det jä…[Läs mer]

 • Mina tidigare frågor om olika gav ingen större diskussion, så jag tar och redigerar tråden efter mina erfarenheter istället, för att dra någon nytta av det hela.

  Bilen i fråga är en och frågorna som ställdes gällde och , samt om det fanns något mer att tänka på.
  Det som skulle bytas var slangarna från till (1) och (2), samt backventilen på…[Läs mer]

 • Hej! Ta en titt på Ebay så finner du en hel del skivor med WIS och EPC. Priset brukar bara ligga runt 100-lappen.

 • Nya originalstag installerade och bilen glider fram, som den skall.

 • Jomen visst är det de!

  Kan efter ca 350mil säga att problemet ej visat sig än.

 • Jag skall försöka reklamero jo. Minns dock inte vart jag köpt dem (vilket kanske kan vara mer utav intresse som referens till problemet) eller vart jag har kvittot… nåja, jag återkommer med mer info efter att jag fått ihop den. Det är fortfarande lite 900-väder kvar, så jag har inte så bråttom att få ihop den!

 • Jag har nu hunnit felsöka lite mer. Jag kunde ganska lätt konstatera att det var framvagnen ljudet kom ifrån och inte bak.

  Jag testade nu i helgen att montera bort de nya krängningshämmarstagen och tog en provtur. Bilen är helt tyst och känns bra mycket mjukare än innan. Jag var faktiskt besviken över den skumma svampiga kännslan som tillkom e…[Läs mer]

 • Visa mera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng