2-takt i båten ?

Forum Övrigt Allmänt 2-takt i båten ?

Detta ämne innehåller 5 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-03-23 09:29.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12389

  ola backer
  Deltagare

  Denna härliga träbåt från 1963, byggd i östtyskland, har en wartburgare inombords, får ståpäls när jag tänker på vilket gott orr det nog är när man går upp i planing med den jollen!
  I vårt avlånga saab-land borde det väl finnas några hemmabyggen med saabsnurror som framdrivningsaggregat? Har någon sett något?
  Mvh Ola Backer Linköping

  [image]http://users.telenet.be/european_wooden_boatclub/ewbc2005/sale/forsale/hecht3.jpg[/image] [image]http://users.telenet.be/european_wooden_boatclub/ewbc2005/sale/forsale/hecht1.jpg[/image]

  #85679

  pelle s
  Deltagare

  Jag har inte sett någon men lömska planer smids….

  #85680

  pettersson
  Deltagare

  Någon som vet mer om Wartburg motorn. Tillverkades den fortfarande när muren föll?

  #85681

  kaparn
  Deltagare

  Den finns bla.i Wartburg 311 och 353 som såldes fram till -88. En ganska modern tvåtaktsmotor på en liter som sista året såldes med brytarlöst tändsystem. Har sitt ursprung i IFA dvs. Saabmotorns urfader kan man väl säga, Den finns även monterad i en liten lastbil som heter Barkas 1000 fd. Framo.
  Jag har en isärplockad på min arbetsbänk.

  #85682

  hans s.
  Deltagare

  I början på sjuttiotalet var det en kille som exprimenterade med marinkonvertering av Saab tvåtakt i Laholm. Han hade mototn i ett hemmabyggt plåt skrov, stomme av rör och plåtklätt, som mest såg ut som en landstigningsbåt i miniatyr. Båten brukade ligga i kraftverksdammen i Hjörnered. Om jag minns rätt hade han eller jobbade på en mekaniskverkstad.

  #85683

  Torsten Åman lär ha/haft en båt med Saab TT-motor.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng