99:an Saabina!

Forum Övrigt Projekt / Min bil 99:an Saabina!

 • Detta ämne har 8 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2012-10-13 19:31 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5804
  matias
  Deltagare

  Hej :race

  Är ny i här i Saabvärlden, har annars mest ägnat mig åt Citroën och håller på med en renovering av en padda…http://deesse.blogg.se/

  Inför våren insåg jag att min pärla inte skulle bli klar i sommar heller (snart 4 år nu). Vilket måste vara en bra orsak att köpa en till bil, man kan ju inte hålla på att renovera och renovera och inte ha nåt kul att åka med…

  99:or har jag spanat länge på och tycker de är riktigt läckra. Efter lite spanande på Blocket blev det en röd 99:a GL från 83, besiktad, körklar och i hyfsat skick. Med mindre rost än min bruksbil och inredning som alltid haft överdragsklädsel. Jag är tredje ägaren och den har gått ca 24 000 mil.

  I bakgrunden skymtar sambons ljusblåa 142:a som tjänstgör som stallbil och grannens orangea 142:a, båda från 74 med rejäla ljugarbänkar som kofångare.

  Saabina har fått lite kärlek i form av av nytt tändsystem och en polering. Den ska snart få en ny ventilkåpepackning också. An blir det till att njuta av sommaren i den!

  #43486
  parru
  Deltagare

  Välkommen
  Nu är du också fast i träsket.
  Pär 😆

  #43489
  Per-Erik
  Deltagare

  grattis!

  #43650
  matias
  Deltagare

  Tack!

  Den har en något svajande bensinmätare, speciellt när den är i den nedre tredjedelen av tanken. Finns det nåt standardfel? ska jag leta i instrumenthuset eller tanken? Hastighetsmätaren har också en tendens att svaja, mycket svagare dock och inte lika störande.

  #44102
  matias
  Deltagare

  Igår byttes ventilkåpepackningen.
  Kåpan rengjordes men putsades inte, bilen ska ha sin historia kvar.

  Nu kan man kosta på den en motortvätt också så det inte blir så kladdigt att meka i fortsättningen.

  #45198
  matias
  Deltagare

  Var kan man få tag på en hastighetsmätarwire? Det är en 83:a med H-motor.
  Passar en till Saab 900?

  #45342
  staffanv
  Deltagare

  @Matias wrote:

  Den har en något svajande bensinmätare, speciellt när den är i den nedre tredjedelen av tanken. Finns det nåt standardfel? ska jag leta i instrumenthuset eller tanken? Hastighetsmätaren har också en tendens att svaja, mycket svagare dock och inte lika störande.

  Jo, tankmätaren brukar åldras. Det är väl typ en vridresistor och när den tappas beläggningen kan man få underliga resultat. Hade en OG900 med det problemet så jag använde trippmätaren istället eftersom jag visste var den brukade dra.

  Hastighetsmätaren kan bero på att vajern kärvar. Kan lösa sig om du helt enkelt kör mer.

  #45358
  phermansson
  Deltagare

  Kan ju vara värt att lyfta upp givaren ur tanken ock kolla hur den mår. Den här satt i en av mina V4or, blev betydligt bättre efter rengöring:

  #48540
  matias
  Deltagare

  Sommaren har inneburit många trevliga utflyker med Saabina. tyvärr kunde vi inte åka på träffunkt 80 som hade röda bilar som tema och där Saabina hade passat alldeles utmärkt!

  Hon har fått en ny kylare då det visade sig att hon hade vissa överhettningsproblem , och när jag tog ut den gamla kunde man gott förstå varför… 😯

  Med en ”ny” från skroten och lite sprayfärg blev hon väldigt cool igen.

  Tyvärr fick jag inte ihop anslutningarna till stråltorkarmotorn igen. Jag har tre olikfärgade kontakter och motorn har fyra anslutningar. Är det nån som har nåt tipps?

  Nu ska hon snart besiktas och sen ställas undan för vintern. Måste först byta hastihetsmätarvajer för andra gången. Den här gången ska jag byta hastighetsmätare också eftersom det visar sig att den ingående axeln är väldigt trög och det är det som gör att vajern går av.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng