Anliggande bromsar

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Anliggande bromsar

Detta ämne innehåller 4 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-12-12 19:30.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15242

  anonymous
  Deltagare

  Sökfunktionen är inte den bästa så jag får lov att posta ett nytt ämne med risk för att det tagits upp tidigare.

  Har bytt skivor och belägg på min V4 precis, men på ena sidan ligger bromsarna likt förbaskat an mot skivan. Vad gör man åt detta? Ja, jag har rundat av kanten på belägget och nyttjat kopparfett, men det hjälpte inte.

  #100816

  Åldrade bromsslangar kan ”kleta ihop” invändigt. Då fungerar de som backventiler och kolvarna går inte helt tillbaka. Kolla slangarna. Dags för byte!

  #100821

  gammsaaben
  Deltagare

  Oken kan kärva också, speciellt om du bytt belägg. Kolven kan ha börjat rosta och när du sätter nya belägg hamnar det rostiga partiet längre in och kärvar fast.

  Jag brukar prova att först ta ur belägget mot kolven och sätta änden på kofoten där istället där istället. Sen får en kompis pumpa ut kolven med bromspedalen, när det nyper åt bänder jag in kolven och proceduren upprepas några gånger. På med belägget och bromsa igen. Förhoppningsvis ligger det inte an längre, annars får man motionera kolven mer.

  Är det alltför illa måste man dock byta/renovera oken. Nya rostfria kolvar finns på reservdelssidorna, packningar brukar finnas på Tradera och på Saabklubbens första sida har du en länk till en firma som kan renovera bromsok med medlemsrabatt.

  Det kan också vara en idé att byta bromsvätskan. Anledningen till att kolvarna rostar är att bromsvätska tar upp vatten med tiden.

  #100829

  lsoderlund
  Deltagare

  Eller så kan det vara samma problem som jag hade på min Saab 99, att bromsklossarna är av dålig kvalitet. Och har börjat smulas ner, detta sätter då igen oken och klovarna.. Kan vara värt att kolla…

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #100872

  pelleturbo
  Deltagare

  Att beläggen är av dålig kvalitet kan aldrig påverka kolvarna,tror mera på att kolvarna kärvar i oken och eller slangarna.Du kan kolla om det är slangarna genom att öppna luft nippeln om trycket släpper då är det slangarna som inte släpper tillbaka bromsvätskan.Att försöka motionera oken brukar bara vara en tillfällig lösning som hjälper för stunden,det brukar sluta med renovering till sist.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng