Att köra eller inte köra?

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Att köra eller inte köra?

 • Detta ämne har 3 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2018-05-01 00:07 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #443314
  Stefan Sundberg
  Deltagare

  Jag har en 9-5 Aero kombi -00 som gått knappt 10000 mil och är i mycket fint skick. Är det synd att köra med en sådan bil, låta den gå en massa mil på saltade Stockholmsvägar och få en massa märken efter dörruppslag på storköpsparkeringar? Eller är det kanske synd att inte använda en så fantastisk bil? Det var ju faktiskt för att den skulle användas som det en gång lades en massa timmar på att utveckla och producera bilen. Vad tycker ni?

  Bilagor:
  #443327
  lsoderlund
  Deltagare

  Varför inte använda den som sommarbruksbil? Klart bilen skall användas, och tar du bara hand om den bra så är det ingen fara att sommarbruksa den.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #443364
  Christian.S
  Deltagare

  Rätt lustigt detta! Sitter i nästan precis samma sits själv nu faktiskt så jag har liknande tankar själv, för jag har nyss köpt en 9-5 Aero -00 Svart sedan automat med 9800mil på mätaren. Men min har levt sitt liv i Stockholmsområdet så den har tyvärr lite parkeringsskador mm.
  Men jag har kommit fram till att använda bilen, dels pga av att skicket inte är perfekt och dels pga att den är till för att njutas utav. Jag har för avsikt att förbättra, skydda och vårda så gott jag kan. Att en bil slits och åldras utan att den rullar vet vi ju också, samt att en bil inte mår jätte bra av att bara stå heller.

  Att bara använda den på sommaren är ett bra alternativ då man slipper den säsongen som tar värst på bilen, men då ställer det högre krav på bilägaren. Såsom att ha möjlighet att ha en bil stående bra på vintern med allt som de innebär.

  Har tänker du, har du kommit fram till något annat själv?:)

  #443375
  saabaero
  Deltagare

  Livet är för kort för att åka tråkiga bilar. Klart ni ska använda era bilar.

  2 användare tackade författaren för det här inlägget.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng