Avreggad = skrotad?

Forum Modellspecifika forum 92/93 Avreggad = skrotad?

 • Detta ämne har 12 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2006-02-05 14:29 av .
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13774
  anonymous
  Deltagare

  Hej, om en bil är avregistrerad kan man då vara säker på att den är ihoppressad på en skrot? Eller kan den fortfarande vara hel och stå på skrotens gård?

  Mvh Daniel

  #92119
  gunnerfeldt
  Deltagare

  Hej.
  Bilen kan mycket väl stå på skrotens gård. Den behöver inte vara ihop pressad bara för att den är avregistrerad. Men 64:a var avregistrerad p.g.a att förra ägaren inte betalt in 35/år i registreringsavgift. Som man får betala om bilen är avställd. Det är en obligatorisk avgift om man vill behålla bilen i bilregistret. Min bil stod fint parkerad under en massa skit i en lada.
  Lycka till på jakten efter bilen !! / Jonas

  #92120
  stefan
  Deltagare

  det är skillnad på olika……….en bil som fallit ur registret tidigare pga obetald avställningsavgift eller andra orsaker blir avregisterad. En bil som står hos en legal skrotare är inte avregisterad i den bemärkelsen utan ett skrotintyg är utfärdat av vederbörande att den är skrotad och då kan den naturligtvis även stå kvar på gården men innehavaren av firman bedyrar ju skrotningen.
  En skrotad bil går vad jag vet inte att få in i registret igen för den finns ju inte lagligt sett.
  En bil som är avregisterad eller har fallit ur registret går att återregistrera om man kan styrka tidigare registrering.

  #92121
  anonymous
  Deltagare

  Den bil jag letade efter är avregistrerad på en skrot. Det går alltså inte få in den i registret då eller?

  Mvh Daniel

  #92122
  gunnerfeldt
  Deltagare

  Man lär sig så länge man lever..
  Trodde att man kunde få en avregistrerad/skrotad bil tillbaka till ”livet”.
  Om man hade chassie numret , och kanske reg. nummer finns kvar på bilen ?, för att så bevisa att bilen funnits. Och från detta utföra en ursprungskontroll ?..

  vad gör man då ? om man hittar ”drömbilen” på skrotarens gård ?

  // Jonas med ny kunskap.

  #92123
  lennart p
  Deltagare

  jag har iallafall besiktigat en bil som varit skrotad i papperna

  #92124
  stefan
  Deltagare

  ja det kanske går, jag har iallafall fått besked att en bil som är skrotad av auktoriserad skrotare i modern tid inte går att få tillbaks eftersom denne intygar att bilen är skrotad och således inte finns. Bilar som återuppstår torde kunna äventyra vilken skrotarlicens som helst?
  Nu pratar jag alltså om moderna skrotar, en bortglömd bil på en skrot från 50-60 talet är kanske inte skrotad ur juridisk synvinkel utan kanske bara avregistrerad automatiskt.

  #92125
  hans s.
  Deltagare

  Jag kan inte se att det borde inte vara några problem att ta tillbaka en skrotad bil varken för skroten eller den som skall ha tillbaka bilen. Skroten kan ju sälja karossen som reservdel, resten borde ju vara som när man importerar en bil från icke EU land med avgifter mm.
  /Hans

  #92126
  stefan
  Deltagare

  Där har du nog fel för en skrot får inte sälja en komplett kaross som del, gör dom det så är det ett formellt lagbrott.

  #92127
  torzan
  Deltagare

  Jag tycker det verkar vara olika beroende på vem man pratar med, det här svaret har jag iallafall fått av vägverket ang en bil som inte betalats registerhållningsavgift på;
  Boka tid för registreringsbesikting (ca 1900kr). Ta med de ev handlingar som finns kvar.
  Detta förutsätter ju dock att bilen är besiktningsbar, jag trodde att man kunde åka dit med bilen på en trailer så att de får kontrollera ch.nr osv, men det är fel….enl vägverket iallafall…blir inte förvånad om man får ett annat svar på ett annat håll….

  #92128
  stefan
  Deltagare

  ja dom gjorde om det där för nåt år sen, tidigare ansökte man om registrering via vägverket och fick ett regnummer och kunde sedan besiktiga som vanligt med en regbes som första anhalt, numera är det SBP som sköter om hela biten och då gör dom allting vid första regbesiktningen. Märk också att det som jag skrev tidigare är skillnad på en skrotad bil och en som är avregistrerad tidigare. För några år sen ändrade dom hela proceduren ang avställningsavgiften också, numera byggs skulden bara på och man kan således inte strunta i den om man nu vill att en bil bara ska försvinna. Så var det tidigare då den avregistrerades efter några år om betalning uteblev.

  #92129
  freddedw
  Deltagare

  ja men fortfarande är det så att om bilen är skrotad, registrerad som skrotad hos bilregistret, då är bilen död, går ej att få liv i igen, och skroten får, lagligen, inte sälja den till privatperson som hel bil, kanske som delar men då måste det nog vara delar också.
  om den har blivit av reggad pga ej inbetalda avgifter eller någe annat då går den kanse att få liv i igen med är den reggad som skrotat hos bilregistret så är det kört..om man inte hittar en likadan som kan ta dess plats kanske…

  #92130
  torzan
  Deltagare

  Tror inte att det går att få in en bil med samma regnr även om den är avregistrerad. Så här sa de till mig, citat ”det är ingen bil du har, du råkar bara ha en samling reservdelar som hålls ihop av en kaross” Så ser bilregistret på en bil som är avregistrerad men ej skrotad, det går dock som jag skrev tidigare att reg bes in den på ett nytt reg nr.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng