Backspärren igen

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 V4 / Backspärren igen

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 V4 / Backspärren igen

  • Författare
    Inlägg
    • oktober 30, 2002 at 10:17 #8973

      Bakgrunden är denna.

      Omvårdnaden av vår 95:a har övergått till min fars granne. Eftersom den har stått ett tag i garage hos min far så fick dessa goa gubbar för sig att de skulle starta upp den igår. Sagt och gjort. Efter ett tag så gick den på alla 4 igen och tomgången återfanns.

      Men. Min far ringde igår kväll och var fundersam. “Det är något konstigt med växelspaken. När Dan skulle backa så gick det inte få i backen, spaken gick liksom ut för långt när han skulle förbi spärren och så var det inte tidigare när jag backade med den”.

      Tydligen har det lilla spelet som är i spaken utåt från rattstången sett ökat till ca 3 cm och backen går inte att få i. Övriga växlar går bra.

      Tips? Måste väl vara någon form av justering som gubbarna lyckats “greja till”?

        oktober 31, 2002 at 16:25 #66557

        Hallå… hallå…. hallå….. hallå……

          oktober 31, 2002 at 18:13 #66558

          Har råkat ut för samma problem. I de falla jag råkat ut för har spaken vridits runt 90grader varvid en sprint i växelspaken hoppat ur sin position i en plastbit.

          Det går att åtgärda genom att trycka in plastbiten samtidigt som man vrider spaken. Tror mig komma ihåg att man kan se plastbiten ifall att man har spaken i 2:ans läge, den finns alltså inne i skalet som växelspaken kommer ut ur, eller hur man nu ska förklara det.

          Hade en bild på detta på nätet tidigare, men har den förståss inte längre 😡

            november 1, 2002 at 10:09 #66559

            Tackar!

            Misstänkte att det var något i den stilen.

            Vi får inte glömma att det är ett par riktigt goa gubbar vi har att göra med i det här fallet som är kapabla att prestera de mest uppseendeväckande fenomen!

              november 2, 2002 at 00:55 #66560

              Joråsåatt, även jag har vridit sönder växelspaken på liknande sätt. Lyckligtvis var backspärren redan urkopplad på bilen i fråga (må den vila i frid), men det var ändå ganska spännande varje gång man behövde backa.

              Jag hade däremot ingen aning om att det gick att laga, så jag bytte helt enkelt ut hela växelspaken. För att göra det extra roligt hade dessutom gängorna i den koniska sprinten mot övre knuten givit upp, så jag hade en riktigt rolig (och uppenbarligen onödig) eftermiddag i snålblåsten.

                november 25, 2002 at 17:22 #66561

                Oj, oj, oj, I’m back!

                Nu svänger det om sakerna minsann. Min fars kära granne velade till det och från bergsäker gick han över till mer latent tveksam på rösten.

                Vis av erfarenhet så vet jag att herrn i fråga kanske inte alltid är den tydligaste av sig så därför frågade jag om han möjligtvis fått kalla fötter? Njooo… kröp det fram.

                Så här är jag tillbaka!

                Nu fanns det visserligen en herre här på forumet som ville ta över skötseln på vår bil (han måste tycka att jag är jordens veligaste vid det här laget) men jag tror att vi behåller vår kära kombi nu. Dels har saker och ting förändrats under tiden så den har en funktion att fylla, och dels har min kära sambo haft en djup depression över tanken på att 95:an skulle lämna oss.

                Så hoppas att den inte tagit det för hårt för vårt felsteg, utan kan förlåta oss och fortsätter att vara oss trogen.

              • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.