Bilder önskas

Forum Övrigt Allmänt Bilder önskas

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-11-14 10:56.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13331

  staffanv
  Deltagare

  Alla av er kanske inte känner till Wikipedia men det är iaf ett uppslagsverk på nätet. Det finns några stycken som skrivit lite om SAAB också men jag tycker det ofta verkar saknas en del bilder. Problemet är att de måste finnas tillgängliga i någon form av fri/öppen licens, vilket för svensk del betyder GNU FDL och/eller någon Creative Commons-licens.

  Tittar man på http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Saab_vehicles så ser man ganska tydligt vad som saknas. Bra bilder på en SAAB 95 t.ex. Jag skulle även vilja ha bilder på Sonetter, mk1, mk2 och mk2 V4. Bild på en SAAB 93 saknas också. En 9000 med den äldre fronten skulle också vara trevligt och kanske fler 99-bilder.

  #89862

  staffanv
  Deltagare

  Ingen som nappar?

  Kom på att en bra bild på en SAAB 90 (bilen alltså) rakt från sidan skulle nog vara bra att ha också.

  #89863

  gammsaaben
  Deltagare

  Skulle gärna hjälpa till, men för att vara säker på att bilden inte är skyddad är det bäst att ta den själv och min Saab 95 känns inte i skick att publicera.

  Att ha en bra och utförlig Saab-sida på Wikipedia är ett väldigt bra sätt att se till att alla i hela världen har tillgänglig information om våra bilar. Wikipedia börjar bli som Nationalencyklopedin fast internationellt, dvs det första stället folk letar efter information på. Att få lägga ut en bild på sin egen bil där är riktigt stort och något jag skulle hugga på direkt, om jag kände att bilen var fin nog.

  #89864

  Martin
  Deltagare

  Staffan, du får gärna använda de bilder jag lagt upp i vårt bildarkiv här på saabklubben.com under förutsättning att det är jag som står som fotograf.

  Det beror givetvis på att jag inte kan svara för de som tagit de andra bilderna på sidan.

  Kul förresten med bilden på min 92:a på Prins Bertil Memorial!

  #89865

  staffanv
  Deltagare

  Ah, så det var din 92:a.

  Ok, då använder jag mig av Creative Commons Attribution 2.5-licensen för dina bilder.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng