Bläster sökes i trakten av Uppsala/Stockholm

Forum Övrigt Allmänt Bläster sökes i trakten av Uppsala/Stockholm

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-03-29 23:45.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23761

  ken
  Deltagare

  Renoveringsprojektet fortgår och om beräknat 10-14 dagar finns ett gäng detaljer som skulle behöva en rejäl ytbehandling. Det handlar om bromsok, motordelar och annat smått och gott.

  Någon som råkar sitta inne på en blästringsmaskin eller vet hur jag kan gå till väga? Kan man promenera in på godtycklig bilverkstad med sina grejer eller hur funkar det?

  Alla tips mottages varmt.

  #171057

  hth
  Deltagare

  Bromsok tycker jag är bäst att köpa renoverade och lämna de gamla som pant. Jag har provat att renovera själv och det kostar också en slant, tycker inte det var värt besväret jämfört med att köpa färdigrenoverade. För modernare bilar är det bara att knalla in på Mekonomen, vet inte hur det blir för äldre, men det kostar inte så mycket att prova.

  Motordelar kanske är värt att ta till lämplig firma som sysslar med motorrenovering. Jag lämnade topplock till Uppsala motorslip (eller vad de nu heter, ligger i närheten av bilskroten) och den kom tillbaka väldigt fint fixad. Det kostade en bra slant dock. Det finns andra firmor också. Bra att titta efter när du hälsar på är hur det ser ut, är det ordning och reda och framförallt rent i lokalen?

  Var väldigt försiktig (avhållsam) med blästring av motordelar, du vill inte ha grus och annat i maskineriet.

  Om det gäller mer kosmetika har andra kanske bättre svar. Jag oroar mig dock inte för lite rost på delarna, bara de är friska och fungerar.

  #171139

  ken
  Deltagare

  Toppen. Tack för tipsen och synpunkterna. Ska ta mig ännu ett funderarvarv alltså.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng