Bromsa rostangrepp (med bilder)

Forum Modellspecifika forum OG900 Bromsa rostangrepp (med bilder)

Detta ämne innehåller 11 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-07-27 21:19.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25437

  boss_time
  Deltagare

  Hej!
  Gjorde idag en mindre trevlig upptäckt, jag hade fuskat lite vid köpeinspektion och inte kollat igenom hela reservhjulsbaljan så noga. Hittade ett litet rostangrepp in mot vänster hjulhus där det nog går att orsaka ett hål om man pressar på plåten hårt, lät dock bli såklart. Tyvärr också upprostat kring dränagepluggen höger sida, plockade bort den så det inte blir värre.

  Nästa sommar ska jag få svetshjälp och riva ur inredning och gå över karossen, hinns tyvärr inte med i sommar. Till hösten ska jag ställa av bilen och ha den i kallgarage med betonggolv. Hur gör jag för att inte rosten ska bli värre till nästa års åtgärder? Tänkte köpa rostskyddsmedel och lägga på i riklig mängd kring angreppen. Kan det räcka? Vill ju inte lägga igen hålet med något som underlättar för rostspridning.

  Förslag mottages tacksamt! 🙂

  #186270

  boss_time
  Deltagare

  Nu har jag krafsat bort så mycket löst som går kring det större hålet där dränagepluggen en gång i tiden satt.. Sprayade hela baljan med rostskyddsmedel för hålrum (enda jag hade hemma). Kom sedan på att banne mig – jag har ju metallspackel och Hammeritefärg för rostangrepp. Vad tror ni, ska jag testa att smälla igen hålen med metallspackel och sedan Hamerita rejält över? Måste vänta bara till rostskyddet torkat in, med lite eftertanke hade det varit smartare att göra tvärtom men men. Det ska ju bara hålla till nästa sommar då en bättre lagning ska ordnas. Det viktigaste för mig idag är att bromsa skadan så mycket det går – och inte göra den värre med mitt pulande förstås!

  Bilder på problemet:

  #186273

  boss_time
  Deltagare

  Ingen som kan vara snäll och kommentera? Oroar mig för en del detta..

  #186274

  M.Broberg
  Deltagare

  @boss_time wrote:

  Ingen som kan vara snäll och kommentera? Oroar mig mycket för detta..

  finns egentlgien inte mkt o sägga? bästa är att slipa ner o lacka med typ zinkprimer, detta håller det borta et ttag iaf.. men aboslut bästa e j att lga det? spackla igen ett så strot hål lär inte funka bra.

  #186275

  longjohn61
  Deltagare

  Broberg kan han har snart byggd en ny saab 😆
  Skämt åsido rosten stoppar du inte men ser till att det inte kommer in vatten längre 😉
  sen är det bara att ta fram vinkelslipen och nytt plåt.

  Mvh Nisse

  #186276

  boss_time
  Deltagare

  Tack grabbar för svar, jag förstår svårigheten att kommentera. Tycker inte heller innerst inne att man ska laga rost med plast och fusk, men nu har jag som sagt redan planerat upplägget och det finns inte på något sätt tid att hinna göra rostlagningen i sommar. Nästa år blir det kapning till frisk plåt, svets och ordentligt grundarbete. Det jag vill uppnå med den här quick-fixen är bara att rosten förblir ungefär som den är nu och att jag inte får upp massa vatten i baljan som gör att det ballar ur ännu mer.

  Blev väldigt ledsen av att hitta de här hålen, bannar mig själv rejält för att jag inte kontrollerade baljan.. Säljaren var så trevlig så jag litade för mycket på honom! 🙁
  Så med denna plan, har någon ett bättre förslag?

  #186277

  boss_time
  Deltagare

  Kan ju förklara varför jag inte kan göra ordentligt nu förresten, jag är hemma hos föräldrarna i sommar och har där lite garageplats så jag kan göra enkla grejer men min pappa är totalt bilointresserad så vi har mkt begränsad verktygsarsenal. Problemet är att jag om någon vecka flyttar tillbaka till Uppsala och min lilla studentlägenhet utan ens en enkel parkeringsruta, därför blir bilen avställd från 1:a september. Skulle gärna pyssla med bilen i vinter om jag bara kunde..

  Det positiva är att jag via snälla kusiner får låna riktig garagehallsplats nästa sommar, de ska då lära mig svetsa och mer avancerad bilfix som jag inte vågar lära mig på egen hand. Gäller bara att få min bilkompis att överleva till dess!

  #186278

  longjohn61
  Deltagare

  Har du kollat hjulhus bak och övre stotdämpar inf. ❓
  Antar att du har koll på länkarms inf 😉

  Mvh Nisse

  #186279

  boss_time
  Deltagare

  Jo, länkarmsinf. ska vara okej – tidigare ägare fick anmärkning på dem och svetsats om! Har kikat upp hjulhusen när jag bytte däck på fälgarna och såg inget läskigt då, det här hålet med kommunikation med reservhjulsbaljan sitter precis bakom det skruvade ”bleck” (plast?) som finns i nederkant bakre hjulhusen och går inte att se om man inte petar ut en liten sticka eller så från bagagesidan. Stötdämpar inf har jag inte heller reagerat något särskilt över. Borde kanske plocka av hjulen igen och kika?

  #186280

  peter engqvist
  Deltagare

  innan jag ställde 99an över förra vintern så pensla jag på rostätare från biltema på rostangrep som jag inte han åtgärda.

  http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Exterior-rengoring/Rostatare/” onclick=”window.open(this.href);return false;

  #186281

  longjohn61
  Deltagare

  Det finns lagningar och så finns det fusk när du ändå ska gå igenom bilen kolla det som är lagat ändå
  kan hända att dom inte har målad men bara sprutat på underredsmassa håller några år 😉

  Mvh Nisse

  #186289

  M.Broberg
  Deltagare

  @boss_time wrote:

  Jo, länkarmsinf. ska vara okej – tidigare ägare fick anmärkning på dem och svetsats om!

  om jag var du skulle jag kolla närmare på det när du ska svetsa upp bilen, inte alls ovanligt att man bara lägget en plåt utanpå och puntkar fast föra tt köra igenom SBP; ser fint ut men håller inte för fem öre.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng