byte av topplockspackning

Forum Modellspecifika forum OG900 byte av topplockspackning

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2019-08-14 10:05 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #462175
  5633
  Deltagare

  Hur bär jag mig åt att låsta fast kugghjulet som håller kamkedjan medan jag tar lös toppen.

  #462210
  Saab_ahed
  Deltagare

  Hej hej,

  Jag vet inte om det finns ngt verktyg (SAAB-orginal) för att låsa kamaxeldrev(en), (16 ventilers eller 8 ventilers?). Någon annan här på forumet kanske har mer kunskap om det…
  Men det går nog utan special verktyg.
  -Om du ska lossa kamaxeldrev(en) finns det en sexkant-sektion på kamaxeln, där du kan hålla emot med en blocknyckel då du lossar skruven till kamaxeldrevet.
  -Om du ska montera ihop igen efter byte av topplockspackning, ser du till att märkningarna på kamaxel/överfall/kamaxeldrev (beror på 16v eller 8v) stämmer överens, och att 0° -markeringen på svänghjulet stämmer överens med märkningen på motorgaveln.
  Jag har för mig att det finns SAAB-orginal verktyg för att låsa motor/svänghjul. Har man inte ett sånt får man vara kreativ. Kila nåt av lämplig storlek mellan svänghjulets kuggkrans och växellådan kanske… (förutsatt att de sitter ihop).
  Har du svänghjul/motor (vevaxel egentligen) låst i 0°, kan du vrida kamaxel/axlar i rätt position när du lägger på kamaxelkedjan. Så länge som rätt antal kedjelänkar är mellan dreven är vevaxel och kamaxel/axlar i synk. Byter du kamaxelkedja på samma gång, brukar vissa kedjelänkar vara färgmarkerade för att man lättare ska få det rätt.

  Hoppas bytet går bra 🙂

  #462216
  saabaero
  Deltagare

  Är det kamdrevet/kamdreven funkar ett buntband bra för att fixera drevet mot kedjan.
  Menar du vevaxeldrevet så finns det en liten klack under kedjan som förhindrar att kedjan kliver av drevet

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng