Byte undre spindelled

Forum Modellspecifika forum OG900 Byte undre spindelled

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2019-03-21 05:16 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #456411
  saabfrasse
  Deltagare

  Håller på att byter spindelled, men det är så j#vla tight mellan muttern på leden och drivknuten. Skulle vilja få på en ringnyckel men det är omöjligt. Får inget bra grepp med en öppen nyckel.

  Så tar gärna mot lite tips på hur ni gör 😊

  #456507
  turbocab
  Deltagare

  Du får ta loss drivknuten. Jag vet inte hur man gör spindel-led byte med drivknuten på plats, har inte ens försökt. Så lossa centrumbulten, kläm ihop fjädern och sen kan man ta loss hela spindeln och jobba utanför bilen. Så brukar jag göra. När man väl fått loss bulten så är en avdragare nice, men det kanske du har en redan. Biltema har billiga dylika för spindelleder. Rent arbetsmässigt så blir detta ju ganska många fler moment men som sagt, är det omöjligt trångt så är det….

  För Centrumbulten så behöver du en herrejösses förlängare alt en rejäl mutterknack. Drivknuten´på og900 är inte limmad så den är lätt få loss sen. (jag kämpade nåt överdjävligt med en på 9000 innan jag läste att dom skall/brukar vara limmade hahaha….)

  /Martin, Göteborg.

  #456508
  niklas lind
  Deltagare

  Nu är det många år sedan jag bytte undre spindelled på en OG900, men jag vet att jag aldrig nånsin lossade drivknuten och då bytte jag ändå flera gånger under mina år med 900 som bruksbil.
  Jag antar att jag måste ha kört med öppen nyckel, men jag tror att jag även kan ha kapat bort muttern på plats med vinkelslip nån gång. Den ska ju ändå ersättas…

  //Niklas

  #456953
  saabfrasse
  Deltagare

  Tack för svar.

  Jag undviker nog att ge mig på centrumbulten tills jag inte har några alternativ kvar. Så lösningen blir nog att kapa muttern.

  #456954
  97sonett
  Deltagare

  öppen ringnyckel, har nästan alltid lossnat för mig, någon gång får man använda vinkelharry, bespara dig det onödiga arbetet med att lossa hela spindelhuset.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng