dekalernas placering för 2-krets bromssystem

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT dekalernas placering för 2-krets bromssystem

 • Detta ämne har 6 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2008-05-15 15:12 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17868
  saabisti
  Deltagare

  [color:#3366FF]Nu är det bara kofångarna med sandplåtar, det avsotade avgasröret och de nyinskaffade dekalerna som skall sättas på plat på så är 96 ’64 projektet klart :racesmile: . De två förstnämnda vet jag ungefär vart de skall sättas, men de två dekalerna som informerar om det då nya bromssystemet vart skall de placeras??? :confused: Den genomskinliga ”2-kretsbromsar…” har jag sett klistrad på insidan av handskfackets lock – right?- men vart skall den lilla lappen i svart och rött ”SAAB 1964 2-krets bromssystem” klistras???? På insidan av någon ruta av limmets placering att döma för att informera den förbipasserande allmänheten? Men vilken ruta i så fall?[/color]

  #121406
  saabisti
  Deltagare

  [color:#3366FF]Ja och det rätta svaret var:

  # Insidan av handskfackets lock och
  # fönsterdekalen till höger bakrutans nedre framkant

  Och ett stort tack går till Matte R :worshippy: [/color]

  #121452
  saab v4-ever
  Deltagare

  På min 64:a sitter dekalen på vänster bakre sidoruta i bakkanten, lite på trekvarten den har blivit rätt brun med åren, men original är ändå original. Har ingen kamera idag, tyvärr.
  ///Harald

  #121487
  saabisti
  Deltagare

  [color:#3333FF]Aah, Harald ditt inlägg passar mig alldeles förträffligt: på den plats dekalen var tänkt sitter nämligen en (original 🙂 ) dekal från Bilprovning modell 1975, som jag ogärna hade skrapat bort!

  Men, men när vi hade en snarliknande dekal här i Finland som var synligt bevis på att en extraskatt betalts (då statskassan igen hade sinat) var vi tvungna att klistra märket på ett bestämmt ställe: framrutans mitt högst uppe en annan gång i vindrutans nedre högra hörn. Och min konklussion: i fall Bilprovningens märke även det skulle klistras på ett förutbestämmt ställe, skonade en tidigare ägare din bils 2-krets bromsdekal genom att försigtigt flytta den till en ny plats, vilket skulle förklara att den sitter så svaj?

  [/color]

  #121489
  saab v4-ever
  Deltagare

  Min dekal från bilprovningen sitter också högst upp till höger på höger bakre sidoruta. Minns inte om det är 1975 men det kan stämma, den är gul har jag för mig. Det ser ut som någon tryckt dit tvåkretslappen på måfå. 😉
  Har du någon bild på din pärla!
  ///Harald

  #121625
  saabisti
  Deltagare

  [color:#3366FF]Tog lite tid, men här kommer bilderna Du efterlyste. Ja detdär med dekalerna på höger bakruta nedre framkant tycks ju vara lite problematiskt: Bilprovningens original satt orörligt på sin orginalplats, Finska Saab Klubbens dekal borde sitta just där enl. statuterna och så kommer dendär 2-krets 1964 dekalen och skall göra anspråk på samma plats. Beslöta att inte klistra dem på varandra så såhär blev det. :whistle: [/color] http://picasaweb.google.com/noesters0/TTProjectJan2008?authkey=8S4MK9gJiS8

  #121635
  saab v4-ever
  Deltagare

  Ojojoj! 😮 Den där Savannbruna blir ju jättefin! :applause:
  Jag kollade på min bil! Det var som jag sa längre upp. Bilprovningdekal från 1975 på bakre höger sidoruta i övre främre hörnet. 2-kretsdekal på på vänster bakre sidoruta i bakre nedre hörnet, lite på snedden.
  Ser att din ägare hade godheten att beställa 4vxl (300 kronor extra) Tyvärr var inte min första ägare lite snålare och köpte 3-petat.
  Mvh
  ///Harald

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng