Dörrar

Forum Övrigt Allmänt Dörrar

Detta ämne innehåller 5 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2004-05-01 13:54.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10457

  janne uppsala
  Deltagare

  Skrev ett inlägg för en vecka sedan om dåliga nederkanter på dörrar till 2-t. Verkar inte vara någon som har haft samma problem eftersom svar har uteblivet. Tacksam för någon form av tips om hur jag går till väga. Skall jag försöka hitta finare dörrar( vilket är svårt har man sagt till mig )eller lämna in dom till en plåtis och få dom lagade ( vad kan ett rimligt pris för ett sådant jobb vara? )

  #74194

  Martin
  Deltagare

  Hej Janne!

  Jag utgår från att det är dörrspegeln.
  Det är lite trickigt att göra själv utan att behöva spackla en massa. Man måste vara försiktig med svetsen, eftersom dörrsidan gärna slår sig av värmen. Jag är ingen plåtis, men att kyla och arbeta etappvis med svetsen rekommenderas. En annan grundplåt för att få till det bra är att få tag på repplåt till nederkanten. Har för mig att artnr hos oberoende leverantörer var 651 012-1/2.

  Möjligen, jag har inte prövat det själv, kanske man försiktigt kan börja med att staga dörrsidan inifrån för att vara säker på att får rätt kurvatur på dörrspegeln när man sedan kapar/svetsar. Men om man värmer för mycket spelar det ingen roll om man stagat.

  Vad en plåtis tar för jobbet vet jag inte.

  Med lite tur hittar du dörrar på Viksta på lördag.

  #74195

  krister
  Deltagare

  Hej!
  Om det är en 95/96:a det handlar om, och om du funderar på att skaffa andra dörrar, så se bara upp så att du får rätt dörrar. Dom tidigare dörrarna (upp t.o.m. årsmod -61½) har en lite annorlunda pressning vid b-stolpen. Dessa passar inte på senare årsmodeller.

  /Krister

  #74196

  janne uppsala
  Deltagare

  Tack för svaren! Har någon av er något tips på var man kan få tag i nya nederkanter till dörrspeglarna, firma eller privatperson är vilket som skulle jag bli evigt glad. Det kanske finns någon till och med som har en förardörr till en 62:a till övers som skulle kunna tänka sig att sälja till mig?! Hör i så fall av er till mig på mailadress:
  j-e.hammarsten@spray.se

  #74197

  perhaninge
  Deltagare

  Jag har en (om jag minns rätt) vänster dörr, jag kan maila bilder till dig under veckan.
  Jag måste rota rätt på den först.

  Per/Haninge

  #74198

  perhaninge
  Deltagare

  Janne:
  Dörren hade tyvärr ramlat ner från sitt fäste och stått i jorden och totalt rostat sönder
  Hoppas att du har fått tag på delar iallafall.
  Lycka till.

  Per/Haninge

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng