Dörrlås/låscylinder Saab 96 '62

Forum Sälj/Köp Delar, köpes och efterlyses Dörrlås/låscylinder Saab 96 '62

 • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2017-07-31 03:04 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #433261
  Saab2takt
  Deltagare

  Söker antingen hela dörrhandtaget eller bara låscylinder, och med tillhörande nyckel. Till Saab 96 årsmodell 62.

  Tveka inte att höra av dig om du har nåt du tror passar, det börjar kännas lite akut att kunna låsa bilen ibland..

  • Detta ämne redigerades för 5 år sedan av .
  #433281
  charlie101
  Deltagare

  Låscylindern går att ta isär och det är små mässingsbyglar med olika höjd invändigt, med små fjädrar undertill. Dessa mässingsbyglar går att antingen flyttas om eller bytas från ett annat lås eller möjligtvis justeras en aning med en fil, så att de passar en nyckel som du har. Det är inte svårt att göra, man ser direkt vilken bygel som behöver bytas, för att när nyckeln är isatt så ska byglarna ha samma höjd, så att låscylindern kan vridas i sitt cylinderhus.
  Det krävs en passande nyckel för att kunna vrida låscylindern till ett läge där man kommer åt att trycka in låssprinten så att cylindern kan dras ut, men vet man hur det är konstruerat så går det att borra ett nytt hål på sidan av cylinderhuset, så man kan trycka in låssprinten utan nyckel. Men en låssmed kan nog ha verktyg (dyrkar) istället för en nyckel, utan att behöva borra…Jag kommer inte riktigt ihåg (37 år sedan..) om det gick att dra ut cylindern utan nyckel, men jag vill minnas att det gick att mickla med en annan nyckel så att man får ner alla byglar och få ut cylindern. Jag plockade då om alla cylindrarna så att bara en nyckel behövdes.

  • Det här svaret redigerades för 5 år sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 5 år sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 5 år sedan av .
  #433299
  Saab2takt
  Deltagare

  Hej, tack för svar och bra tips, tror du detta gäller assa lås?, det är assa lås på min, hade in cylindern vid låssmeden men han vågade sig inte på att göra nåt, dom hade tydligen tidigare försökt borra upp cylindern åt en annan kund som då blivit än mer värdelöst, han hävdade iaf att det inte med enkla medel gick att plocka isär cylindern.

  Jag har en nyckel som ”passar”, den går hela vägen in men det är fel nyckel så det går inte runt.
  Jag ska riva ut cylinder och ta titt till.

  #433322
  charlie101
  Deltagare

  Jag tror, men vet inte med säkerhet, att det var ASSA. Är inte alla TT och V4 lås ASSA? Borrar man upp cylindern framifrån så blir byglarna helt förstörda. Har du ett handtag utan låscylinder så går det att räkna ut var låssprinten är och hur dess slits ser ut, var på sidan man ska borra. Det är likadant med tändningslåset. Men det är bara meningen att borra hål i huset så man kommer åt att trycka in låssprinten, inte borra bort eller borra sönder sprinten. Cylindern ska sen vridas till ett läge där låssprinten kan glida i en slits. Hålet i huset går sen att laga på olika sätt.. När låssprinten slutligen är intryckt och du försöker att dra ut cylindern ur huset med en ”felaktig” nyckel, (jag kommer inte ihåg riktigt, men det är möjligt) att du får dra ut och skjuta in nyckeln upprepade gånger i cylindern samtidigt som du försiktigt drar cylindern ur huset, allt för att få en bygel i taget att hoppa upp och ner och passera en kant som hindrar cylindern att gå fritt ur huset. Den fria bygeln kan fjädra upp för långt och hindra att få in nyckeln igen. Antingen kan du behöva ta bort en bygel i taget eller trycka in dom med fingret för att få in nyckeln. Varning för att tappa de små fjädrarna.. Iallafall är det så att när du har fått ut låscylindern ur huset, och drar nyckeln ur cylindern, så sprättar alla byglar upp i sina slitsar och är lösa, så din låssmed hade fel. Håll fingret över slitsarna när du drar ur nyckeln…Mekanismen och funktionen är väldigt enkel och det är inte svårt att få ihop det sen man gjort det en gång…

  • Det här svaret redigerades för 5 år sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 5 år sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 5 år sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 5 år sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 5 år sedan av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng