Elfel

 • Detta ämne är tomt.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #500183
  Jan Idenäs
  Deltagare

  Bilen en saab 900 2,1 -92 blev helknasig i går.
  När jag åkte i går kändes en stickande lukt i kupen.När jag parkerat hemma på gården och efter en stund öppnade dörrwn var set rök i kupen.Senare på kvällen hade bilen backat av sig själv och fastnat i en snödriva.Gick tydligen på startmotorn tills strömmen var slut.Kan det vara kortslutning i tändningslåset.Obs nyckeln var inte i låset.

  #500199
  matthias r
  Deltagare

  Det är förmodligen isoleringen till kablarna vid startmotorn som torkat upp och orsakat det hela.
  Vanligt ålderskrämpa på de här bilarna. Både stora pluskabeln och den lilla gula till solenoiden tappar isolationsplasten och kopparen ligger då helt fri. De två kommer ihop av bilens rörelser och rätt vad det är så är den oönskade överledningen ett faktum.

  Men visst kan din teori stämma om defekt tändlåskontakt, men det felet är betydligt ovanligare och brukar bara resultera i avbrott i stf överledning.

  #500376
  Jan Idenäs
  Deltagare

  Problemet löst .Det visar sig att det låg på 12 volt konstant på solenoiden på startmotorn,trots att jag kopplat bort kabeln från tändningslåset.12 volten måste komma från något annat håll.Har nu dragit en ny kabel direkt från tändningslåset och till solenoiden/startmotorn.Men något är knas.Mycket konstigt…

  #500417
  Bengt Karlsson
  Deltagare

  Det mest troliga är nog som Matthias R skrev ovan att överledningen kommer från den stora pluskabeln vid startmotorn. En annan tanke är om det kärvar så att solenoiden inte går tillbaka som den ska. Mvh Bengt

  • Det här svaret redigerades för 1 månad, 3 veckor sedan av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng