Elfel på min 99GLE-76

Forum Modellspecifika forum 90/99 Elfel på min 99GLE-76

Detta ämne innehåller 6 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-10-21 21:15.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22880

  roger forssen
  Deltagare

  Hej
  Håller på att trilskas med min 99:a.Bilen är heldöd, fast bara ibland och det retar mig. Tändningen funkar lite då och då och när den funkar och man slår på lyset så dör den igen. Helknäppt… Ibland så är den heldöd, men så lämnar man den några timmar och så startar den helt plötsligt. Min ide är att det var kortis i ljusreläet. men jag bytte det och samma fel fortfarande. Anledningen till att jag bytte det var att när jag vickade på strömsladden in i i reläet så glappade tändningen och det sprakade….. Jag blir tokig. Nån som har en bra ide?

  Förtvivlade hälsningar från
  Roger Forssén i Norrköping

  #163108

  nkro
  Deltagare

  Stora kontakten under instrumentpanelen ovanför växelspaken. Eller tändninglåset.

  Niklas

  #163109

  Det kan nog oxå va idé att ”nypa” till samtliga kabelanslutningar till relä och säkringar, dom brukar tappa stinget med tiden…
  mvh

  #163112

  roger forssen
  Deltagare

  Glömde skriva att det som funkar hela tiden är innerbelysning. klockan och bromsljuset. Är det samma tändningslås på alla 99:or. Tänkte på att jag har automat…..

  / Roger

  #163935

  scania
  Deltagare

  Hej!
  Håller med Andreas om att du ska ta av batteripolen, lossa säkringsdosan och ta av en kabel i taget , klämma till kabelskon lite och sedan montera. Blir ofta glapp där.

  #163946

  bluesman
  Deltagare

  Hej!
  Finns det kanske någon förregling från växelväljaren, har för mig att om ej växelväljaren står i P eller N är bilen tämligen död,hade en -72:a för många år sedan som hade liknande symptom.
  Min bruksbil som är en ny modern jänkare är helt död i dessa lägen, när bilen var en par dagar gammal och det var 25 minusgrader ute så var bilen helt död, ringde assistans och när bärgaren kom ruskade han om spaken lite och då var problemet löst, dåligt inställd givare. Ett vanligt fel på automatbilar sa han.
  Skiljer ju rätt många år och mycket annat 😀 på bilarna men felet kan kanske vara detsamma..
  Lycka till med din lyxbil, hoppas själv på att hitta en fin GLE -76:a någon gång i framtiden..

  Mvh

  #163947

  bluesman
  Deltagare

  Kan också tillägga att jag hade en annan -72:a som också betedde sig på liknande sätt och när den var död så startade den alltid efter lite fipplande med ljusströmbrytaren, bytte senare tändningslås och sedan återkom aldrig det problemet.

  Mvh

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng