En liten fråga om avstånd

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 En liten fråga om avstånd

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2005-05-07 20:55 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12580
  nislan
  Deltagare

  Hej!

  Har en liten fundering kring brytarspetsavståndet på min v4:a -75.

  Jag har tidigare försökt hitta vad avståndet ska vara men det närmsta jag kommit har varit i en verstadshandbok för ford taunus med v4 motorn, där anges det till 0,45. Jag har kört med detta avstånd men tyckt att bilen gått relativt hårt och bra…dock lite mycket vibrationer vill fullgas accelarationer. Nu läste jag har på sidan att avståndet skulle vara 0,35, ändra till detta och bilen går nu sametslent under accelerationen.

  Nu dock till min fråga: Det känns som om han inte har samma ork efter att jag minskade på brytarspetsavståndet…han känns helt enkelt lite slöare. Är det så eller är det bara avsaknaden av vibrationer som gör att ”råheten” försvinnit??

  #86626
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Jag har alltid kört med 0,4 mm brytaravstånd på standard V4or. Kamvinkel 50 grader och tändinställning 6 grader före ÖD vid 800 varv/min och bortkopplad vacuumslang till fördelaren.

  Om axeln i fördelaren glappar så påverkar detta brytaravståndet också.

  Lycka till!

  /B

  #86627
  porsche944
  Deltagare

  Jag har kört med o,5 mm brytaravstånd, samt 47 grader ( minsta tolerans) av ståndet blir ju större efter ett tag, detta innebär att det tar längre tid mellan justeringarna. Samt 6 grader vid 800 varv utan vaccum.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng