Ett misstag som kunnat bli dyrköpt

Forum Övrigt Off Topic Ett misstag som kunnat bli dyrköpt

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-08-03 17:54 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18362
  stefan w
  Deltagare

  På 9-5an så har jag ett tag retat mig på att det samlas vatten i blinkersinsatsen. Idag var det lämpligt väder att se om det gick att täta. Jag tog lös insatsen som var halvfull med vatten och funderade över lämpligt sätt att torka insatsen. Att jag skulle täta med superlim runt glaset var klart, då kom jag på att det borde gå kanon att torka insatsen i varmluftsugnen om man hade lägsta värme och körde fläkten.

  Det gick mycket riktigt kanon och tog bara en kvart, sen var fukten borta.
  Insatsen var rejält varm när jag tog ut den och det kändes helt ok att limma, limmet fick bli Loctite Super Attac Precision….

  Redan när jag la första limsträngen så insåg jag ett misstag, limmet värmdes och gav ifrån sig massor av lösningsmedel… det brann till i ögonen utav he….. och sen såg jag knappt nåt för tårarna som forsade, det gjorde rejält ont och jag fick panikkänning. Jag sköljde ögonen ett bra tag med vatten för att vara säker innan jag funderade på att ringa akuten.

  Nu nån timme efteråt så verkar det ha gått bra och nåt akutbesök blir det inte. Jag har limmat mycket men att det var en sån otrolig skillnad mellan att limma vid olika temperatur trodde jag inte. Såhär i efterhand begriper jag va dum jag varit och att jag ibland inte tänker längre än den egna näsan, eller rättare sagt, genar där jag inte borde. Det står ju i bruksanvisningarna att man ska sörja för god ventilation så hädanefter så följer jag det. Jag får ta den här händelsen som ett Skrämskott.

  #124896
  Morten S.
  Moderator

  Godt at det gikk bra!

  Vann i blinklysene er ett problem på endel 9-5. Har selv prøvd med lim, men det blir ikke tett. Jeg borret to små hull i underkant av lykten, og da renner vannet ut.

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 30 Saabs, mainly older Saabs.
  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1974 96 "rally car"
  1989 900i 5 dørs
  2007 9-3 SC

  #124898
  jrt
  Deltagare

  Glaset på blinkersen ligger för tätt mot strålkastaren, om man slipar ner kanten på blinkersen och limmar efter det brukar det bli bra.
  Om man inte slipar eller filar blir det spänningar och det spricker igen!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng