extraljusproblem

Forum Övrigt Off Topic extraljusproblem

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2005-12-17 14:51 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13449
  gagnefsbon
  Deltagare

  En kompis fick anmärkning på besiktningen. Om man med avslagen tändning slår på parkeringsljusen tänds även extraljusen. Bilen är en Volvo V40 med H4 lampor. Extraljusen är inkopplade på traditionellt sätt med relä som får ström via strömtjuv på lampans helljuskabel. Med tillslagen tändning fungerar allt som det ska.
  Ska Extraljus till Volvo V40 kopplas in på något annat sätt?

  #90445
  petter
  Deltagare

  Tyvärr inte svar på din fråga, men på min fars NG900 tänds extraljusen om parkeringen slås på när tändningen är på. Och det skall tydligen vara så, minns ej varför.

  Mvh Petter

  #90446
  stefan
  Deltagare

  Titta så inte Mitsubishi har varit framme i elsystemet, på de flesta japanare så är strålkastarlamporna manöverade tvärtom mot brukligt. ”Sverigenorm” är ju annars konstant jordning och bryta plussidan via strömbrytare. Japan och många andra i öst har istället konstant plus och bryter istället jordningen via strömbrytaren. Då kan man få dylika problem när man tjyvar ström som brukligt på ”helljusstiftet”.

  #90447
  gagnefsbon
  Deltagare

  Tack för svar.
  Problemet är nu löst. Kopplingen är gjor såsom Stefan skrivit i sitt inlägg.
  Det hela ordnades genom att bibehålla strömtjuven på helljuskabeln. Reläets jordning drogs till halvljuskabeln med en diod. Utan diod så skulle extraljusen lysa hela tiden.
  Dioden tog jag från likriktarplattan på en gammal generator.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng