Får ingen frikoppling

Forum Modellspecifika forum OG900 Får ingen frikoppling

Detta ämne innehåller 17 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av 2018-05-27 10:03.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #443840

    Har en 900 med enkelförgasare jag håller på att göra iordning.

    Har haft isär och renoverat slavcylindern med nya packningar, haft isär huvudcylindern så den löper, den satt fast
    Efter montage så hur jag än gör så blir det ingen frikoppling, får inte till luftningen
    Kan det vara huvudcylindern som drar tjuvluft ?
    .

    #444308

    matthias r
    Deltagare

    Vilken metod har du använt vid luftningen?
    Den kan kräva sina sina knep ibland.

    Börja med självtrycksmetoden. Fyll behållaren, led en slang från luftnippeln ned i ett kärl. Öppna nippeln och låt det stå rinna för självtryck ca 20 minuter. Var noga med att behållaren inte hinner bli tom utan fyll upp den succesivt. Stäng sedan nippeln. Pumpa nu med pedalen(alltså med nippeln fortfarande stängd. Efter att antal pumpningar ska du sakta känna att motståndet ökar och till slut ska du ha fått fullt tryck i systemet.

    Hjälper det inte, öppna då luftnippeln igen och blås tryckluft uppifrån (dvs genom lufthålet i vätskebehållarens lock). Var försiktig (skyddsglasögon på!) eftersom det blir högt tryck i själva behållaren. Blås till det bara kommer ren väska utan bubblor,och stäng då. Gå in i bilen igen, och upprepa samma pumpförfarande som vi den andra metoden dvs pumpa ett tag med stängd nippel.

    Funkar det fortfarande inte efter detta, skriv igen här så letar vi vidare!

    #444309

    saabaero
    Deltagare

    Rör sig slavcylindern eller är den ”helt död ”?

    När bilar star länge kan det hända att lamellen fastnar på svänghjulet och då frikopplar det inte oavsett hur bra kopplingshydrauliken fungerar

    #444310

    Jadå lite, hade just isär alltihopa och renoverade slavcylindern, å lamellerna såg bra ut . Men ska testa å lufta igen så ska vi se.

    #444316

    Klas Jakobsson
    Deltagare

    Det är inte ovanligt att det är näst intill omöjligt att lufta vissa bilar, detta beror ofta på att slangen på röret är mer eller mindre tät / svullnat igen.
    Ett knep då som jag med framgång använt ett antal ggr är att fylla en oljekanna med bromsvätska och sedan skruva ur luftnippeln helt och trycka in bromsvätska bakvägen(håll pipen mot hålet hela tiden utan att släppa, så luft inte kommer in) , när det slutat gurgla i bromsvätske behållaren längre brukar det vara klart, skruva då i luftnippeln igen snabbt som ögat.

    #444317

    Regin
    Deltagare

    Jadå lite, hade just isär alltihopa och renoverade slavcylindern, å lamellerna såg bra ut . Men ska testa å lufta igen så ska vi se.

    Du monterade luftnippel rätt på slavcyl efteråt igen ??

    Men får du inget tryck, skulle jag tippa huvudcyl har ansökt om ”pension” 🤔

    #444326

    Jadå det gjorde jag 🙂

    Kan vara så att man för införskaffa en nya huvudcylinder eller finns det packning att köpa till den med ?

    #444329

    Regin
    Deltagare

    Kan vara så att man för införskaffa en nya huvudcylinder
    eller finns det packning att köpa till den med ?

    Jo det finns fortfarande att köpa org. och inte dyr heller.
    Tycker dock du först bör plocka isär huvudcyl. och kolla så den verkligen är räddningsbar
    inte har rostskador etc etc

    #444521

    Renoverat huvudcylindern idag och känns som att den håller tätt, såg inte helt hundra ut innuti men honade med fint slipapper.
    Men får ändå ingen frikoppling
    Är det då slangen på röret som är skit?
    Får ta hjälp av barnen och kolla om den sväller imorgon.

    #444540

    Klas Jakobsson
    Deltagare

    Lufta så som jag skrev så skall du se att det funkar sen!

    #444541

    Gjorde det men blev ingen frikoppling

    #444542

    Klas Jakobsson
    Deltagare

    okej, kanske slangen är helt tät?

    #444544

    svesson
    Deltagare

    Hej
    Förmodligen har du koll på detta MEN
    När jag en gång bytte koppling på en 900 -83:a, visade det sig att anslutningsstosen på vätskebehållaren ej var öppen (fel-gjuten!). Man hade lyckats fylla upp systemet direkt genom slangen! ELLER har jag drömt detta! Det var ett tag sen. Men kolla!
    För ett par år sen (detta har jag inte drömt!) bytte jag slavcylinder med tillhörande luftningsproblem. Gick bra när jag, med en spruta ansluten till luftningsnippeln, SÖG vätska genom systemet.
    Lycka till!

    #444591

    Christian.S
    Deltagare

    Hej,
    Om du inte har fått ordning på ditt problem än, så hade jag för något år sedan liknande fenomen på min og900.
    Det visade sig vara flex delen på röret mellan Huvud & slavcylinder (gummi delen) som var uttjänad och som flexade i gummit. Det gjorde att trycket inte blev tillräckligt till slaven för att frikoppla. Detta märkte jag efter ha bytt först lamell+tryckplatta och slav, för att sedan huvudcylinder och för att problemet skulle försvinna också byta röret mellan Huvud & slavcylindern.

    Hoppas att du får ordning på de!

    #444599

    Regin
    Deltagare

    Kolla även hur mycket glapp det är i själva pedalen –
    alltså där sprinten till huvudcyl. går igenom.

    Även där kan det med tiden bli så mycket
    att man förlorar effekten i utkopplingen….

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng