Färger utöver det vanliga..

Forum Övrigt Allmänt Färger utöver det vanliga..

Detta ämne innehåller 6 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-04-02 07:32.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21896

  john asplund
  Deltagare

  Jaag tillhör den kategorin personer som inte är trogna Saab, har även lite Volvo i garagen Och på tex Amazonerna fanns ju ett antal provfärger, vissa i bara enstaka exemplar men även andra tex silvermetallic och blåmetallic som tillverkades i lite större antal. Dessa hade ju naturligtvis egna färgkoder.

  Nu till min fundering, har det förekommit något liknande på Tex 95/96orna eller var Saab mer strikta, inga provfärger på bilar som såldes?

  #155552

  Den här gröna färgen som bara fanns 1963 måste ju vara bland de ovanligare i alla fall:
  http://www.lacomodels.se/bilder/bilar/laco_trofeu/510282.jpg

  #155556

  turbocab
  Deltagare

  Om vi snackar og900 så finns det ett antal bilar ute med provfärger, ofta kallade kod 199. Dvs inte en färg som Meknonomen tillhandahåller… Jag har en, i Gult. (inte MonteCarlo, utan ljusare). Finns några cabbar some är helt ”one of” också, lite kul. Tidigare än og900 vågar jag inte svara för dock. Nånting säger mig att detta i stort tillhör det förflutna då jag upplever att testvagnar och provgrejor idag skrotas under hård kontroll. Någon som vet motsatsen?

  #155559

  rodder76
  Deltagare
  Turbocab wrote:
  …….då jag upplever att testvagnar och provgrejor idag skrotas under hård kontroll. Någon som vet motsatsen?

  Det har påståtts någonstans att det blev strängare när GM kom in, och ”värre” med åren när deras rutiner verkligen börjat ”accepteras” på golven.

  #155572

  hans h
  Deltagare

  Jag har sett en del [color:#330099]lila [/color]96:or. Av årgång 1970 cirka.
  Sedan har vi ju de pärlemor-vita bilarna från 80-talet – hur vanliga var de?

  Och så verkar ju både Volvo och Saab ha haft ”[color:#000099]Ambassad-blå[/color]” i sitt sortiment till förmån för myndighetsbilar och försvaret.

  Men jag kan inte begripa den där glåmiga [color:#FF9966]gråbeiga[/color] färgen som båda använde cirka 1983. Jag vet att försvaret köpte sådana, men även privatpersoner verkar ju ha gått in till sin handlare och beställt en ny bil i den där hudfärgen. Märkligt!

  #155574
  Rodder76 wrote:
  Det har påståtts någonstans att det blev strängare när GM kom in, och ”värre” med åren när deras rutiner verkligen börjat ”accepteras” på golven.

  Jag har ingen aning om hur mycket som har skrotats under GM:s Saabägande, däremot har jag sett några udda Saabar i Trollhättan. Bland annat en 9-5 kombi som var lackad i den gulgrönmetallic som var vanlig på NG9-3 cabben när den kom. Den stod hos en privathandlare i Trollhättan.

  #155841

  enor
  Deltagare

  Jag såg en laserröd (eller möjligen imolaröd till och med) ”ng 9-5” igår här i Vargön! Definitivt ingen färg som kommer att erbjudas första året, enligt vad som sagts hittills i broschyrerna i alla fall. 🙂

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng