Fel på startmotor/solenoid?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Fel på startmotor/solenoid?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-04-17 17:48.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #14090

    roger96
    Deltagare

    Hej!
    Min V4 -74 vill inte som jag vill. Startmotorn surrar ständigt, även vid körning. Detta hände även i vintras och då bytte jag startmotor, sen har det fungerat tills idag. Nu började det igen, efter ett gupp i vägbanan. Är det fel på startmotorn eller något annat fel?

    #94094

    stefan w
    Deltagare

    Kan vara kablaget vid startmotorn. Kolla så att inte isoleringen är borta på kablarna. Isåfall kan det bli överslag mellan kabeln från generatorn och kabeln till solonoiden. Lägg av batterikabeln innan du kollar. Jag tror det går bäst att kolla underifrån.

    Eller också är det kontakten på tändningslåset.

    Vi hade en 95:a -75. En dag gav sig bilen iväg på backen när startmotorn omotiverat började gå. Som tur var några i familjen ute och hörde o såg vad som hände. Inte kul.

    #94095

    roger96
    Deltagare

    Tack, ska kolla kablarna.

    #94096

    stefan w
    Deltagare

    Underligt att den ”surrar” för när startmotorn går i när motorn går så brukar det leva om värre.
    Är det kanske nåt med kontakterna i solonoiden , så att startmotorn tomsnurrar i viloläget utan att drevet är draget

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng