Gjorde jag fel som inte la mig i?

Forum Övrigt Off Topic Gjorde jag fel som inte la mig i?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-08-29 16:38.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14744

  stefan w
  Deltagare

  I en kö till kassan på ett fik råkade jag höra ett samtal, det var svårt att unvika eftersom de som pratade stod framför mig. En kille hade problem med bilen, batteriet orkade inte med startmotorn. Vad jag förstod så var bilen ca 15 år. Hur skulle han kunna ta reda på om generatorn eller batteriet var felande (eller båda)

  ”Jo” sade den andre killen ”ta bort batterikabeln medans motorn går, stannar den så är generatorn felande, fortsätter den att gå så är generatorn hel”.

  Där stog jag med mina egna åsikter om detta men sade inget, växelströmsgenerator, alltså inte att rekomendera. Visst har det hänt att kabelskor gått av så att bilen gått tills man stannat den och sen har den varit död och generatorn ändå klarat sig, men att uppsåtligen utsätta elsystemet med all elektronik för de spänningsspikar som detta borde medföra vill jag nog inte ha på mitt samvete.

  Det är just samvetet som fått mig att skriva detta, det gnager mig att jag inte sa nåt. Den stackars killen kan ha fått ett stort hål i sitt lönekonto eller också gick det bra, jag vet inte vilket. Några ord ifrån mig kan ha räddat honnom men då på den andre killens bekostnad.

  Hur fasen skall man göra en sån här gång? Tiga eller Tala? Hur man än gör så blir det inte riktigt bra. Hade jag talat så hade mitt samvete varit rent förutsatt att jag haft rätt alltså, men då har jag ju samtidigt nitat den andre killen-kompisen och fått bära det istället.

  Hur jag än gjorde så skulle det bli en samvetesfråga. Visst blev det en knölig situation.

  Läs rubriken, tänk efter, och svara!

  mvh
  Stefan W

  #97975

  Molte
  Deltagare

  Säger inte att du gjorde rätt eller fel eftersom att det är en väldigt svår fråga. Men du hade kanske kunnat säga. Jag råkade höra vad ni pratade om och är det inte så att ………. men jag är inte säker. Undrar om ni vet?
  Ett alternativ.
  I vilket fall som hällst så tycker jag inte att man ska gå in i någon annans samtal och säga att den ena eller andra har fel. Det kan uppfattas kränkande. De flesta hade nog kunnat ta det men man vet inte hur personen kommer reagera och det är aldrig kul att ställa till med en scen.

  MVH

  - 9-3 Aero 2,8T XWD TX Edition, Hirsch Performance -10
  - 9000 CC 2,3 Turbo 16 Sport -91 när det är sommar
  - 96 GL V4 Super -79 när vägen svänger
  - 90 T16 -87 när jag ska överraska

  #97976

  Martin Sigge
  Deltagare

  Ta nu inte detta som kritik, men jag hade nog sagt att ursäkta att jag lägger mig i, men det finns vissa generatorer som inte tål att gå utan last, och att det kanske är säkrast att lyssna med en bilelektriker först. Om den andra killen känner sig förolämpad av detta, men se’n inser att han gav ett mycket dåligt råd, kanske det hjälper honom att tidigarelägga den tidpunkt i livet när han tänker en extra gång innan han ger råd om saker han egentligen inte begriper sig på. (Ursäkta den långa meningen.) Det kanske kan bli lite pinsamt i ögonblicket, men på lång sikt är det nog det rätta. (Säger jag som inte var där och inte behövde ta ett snabbt beslut. Det är ju alltid lätt att vara efterklok.)

  Låt nu inte detta störa din goda nattsömn, det är som det är, och generatorn har nog klarat sig ändå. Kanske dubbelkollade han med någon annan och blev avrådd. Hur som helst kan det aldrig vara Ditt fel om nu något gick snett.

  Martin O

  #97977

  phermansson
  Deltagare

  Det där är svårt… Man står där och lyssnar, tvekar, och sedan är tillfället att säga något förbi.
  Man får se det som att när man inte säger något är allt normalt. Om man säger något har den man säger det till en jkla tur att man stod där just då och att man visste något om det det pratades om.
  Du kan inte ha dåligt samvete för att du inte sa något, det var ju en ren slump att du var där. Hade du fått frågan själv hade det vart en helt annan sak.

  #97978

  stefan w
  Deltagare

  Nädå, jag ligger inte sömnlös och inte tar jag nåt av det ni skrivit som kritik heller, men jag funderar ibland på om jag gjorde rätt eller fel, det kanske inte finns nåt rätt eller fel heller i detta?

  Allt beror ju på hur min eventuella inblandning tagits emot, det som var vänligt menat kunde ju ha uppfattats som allt annat än vänligt för dem, jag var ju trots allt vilt främmande.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng