Gnisslande missljud från motorrum.

Forum Modellspecifika forum OG900 Gnisslande missljud från motorrum.

Detta ämne innehåller 9 svar, har 8 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-10-20 18:06.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #24911

    phasip
    Deltagare

    Hallå!

    För några månader sedan så slutade min koppling att fungera, den hamnade i botten utan något motstånd. Jag lät bilen stå tills idag då jag hade lärt mig att jag troligen behöver lufta den, sagt och gjort nu fungerar kopplingen bra.

    Dock har ett nytt problem uppkommit, det gnisslar/tjuter, skulle gissa på att det är en rem som slirar eller dyl när den stått på en stund. Den låter snäll och rar i början men efter ett tag (30sek-2min) kommer det tjutande ljudet. Det förvärras om man gasar.

    Hoppas detta går att lösa utan större problem.

    Tack för hjälpen!

    #178300

    joh900
    Deltagare

    Hej!

    Blir det tyst om du lägger foten på kopplingspedalen/trampar in kopplingen?

    MVH

    #178473

    peter engqvist
    Deltagare

    häll lite vatten på remmarna. tystnar det tillfälligt så är det dom.
    annars så skulle jag tippa på lagret till kopplingen

    #178474

    phasip
    Deltagare

    Fyllde på med både motorolja och styrservoolja och tomgångskörde ett tag, ljudet verkar komma mer sällan, första gången jag startade höll det på länge, nu kom det något enstaka gnäll till och från, ska pröva hälla vatten på remmarna i morgon, ska dessa smörjas in med något speciellt ämne annars?

    Ljudet kommer både med och utan kopplingen i.

    Annars så saknar motorn kraft, dör nästan omgånde men det brukar funka efter att jag torkat ur fördelarlocket och kört runt lite.

    Tack!

    MVH Phasip.

    #178475

    plankan
    Deltagare

    @phasip wrote:

    Fyllde på med både motorolja och styrservoolja och tomgångskörde ett tag, ljudet verkar komma mer sällan, första gången jag startade höll det på länge, nu kom det något enstaka gnäll till och från, ska pröva hälla vatten på remmarna i morgon

    Innan du gör det,så känn på dom så det inte bara är så att dom behöver spännas
    Kolla gärna upp drivsidan/taggarna/tänderna på undersidan av remmarna,så dom inte är slut och behöver byttas ut 🙄

    @phasip wrote:

    ska dessa smörjas in med något speciellt ämne annars?.

    Egentligen inte –
    men visst finns det remspray att få.

    #178479

    jellybear
    Deltagare

    Jag får nog ställa mig in till kören av tidigare talare och säga att en högt gnisslande ljud som förändras med motorvarvtalet och som ibland försvinner är det med största sannolikhet är remmarna som driver generator, vattenpump och eventuellt servopump. När det gnisslar, häll lite vatten på remmarna. Om ljudet förändras så vet du att det är de som låter.

    Remmarna låter för att de slirar (vilket de inte ska). Det kan bero på att remmarna är dåligt spända, annars finns det som sagt remspray (ett slags klister) man kan spraya på för att remmarna ska få bättre fäste. Men att spänna remmarna för hårt skadar lagren i generator och vattenpump samtidigt som att remspray bara håller en begränsad tid (problemen kommer tillbaka efter ett tag), alltså skulle jag rekommendera dig – om det nu är remmarna som låter – att byta remmarna till ett par nya och fräscha, det rör sig inte om så mycket pengar.

    #178481

    longjohn61
    Deltagare

    Det lät exakt så på min med vart tyst efter byte av samtliga remmar, vist blir det tyst med remspray men bara tillfälligt 😉

    Mvh Nisse

    #178463

    mattias hawee
    Deltagare

    Troligen generatorremmen som gnisslar, är batteriet friskt?..(går enkelt o starta o så??)..

    Om batteriet är ok, så skulle jag byta remmen o se att det laddar ok… sedan byta ut tänddelarna då det inte skadar.. syftar då på att bilen för övrigt verkar gå dåligt.

    /M

    #178495

    phasip
    Deltagare

    Ljudet har helt försvunnit efter att ha kört motorn några gånger, har prövat att känna på remmarna och de känns redigt spända.
    Får bli att inhandla remsprej om ljudet uppkommer igen.

    Har inte haft några problem med generatorn, att motorn saknade kraft löstes direkt efter att jag sprejat och torkat ur crc56 i fördelningslocket.

    Tack alla! Underbart att kunna få snabba svar när det krånglar!

    #178497

    bixprotman
    Deltagare

    Sirap fungerar bra de med att ha å remmen. bara att ringla ner lite på insidan av remmen när motor är igång. Bosse bildoktorn knep 🙂

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng