Hela dagen…

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Hela dagen…

 • Detta ämne har 8 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2006-03-31 06:23 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14012
  Jonathan
  Deltagare

  …har jag stått med huvet i maskinrummet på V4:n. Skulle bara kasta ut snurran en sväng (andra gången på en vecka) för att byta U-lagret och tryckplattan. Nu får jag inte ihop skiten. Jag får inte axeln från vxl hela vägen in, det saknas någon centimeter. Jag lyfter, skakar, skramlar, ruckar och bänder, enligt konstens alla regler utan att den kommer på plats. Något tips? Tänkte prova dra en wire runt axeln för att kunna dra och slita åt olika håll, någon som har provat detta? Får jag inte ihop skiten imorgon kan ni hålla utkik efter en billig 96:a på blocket, inklusive motorlyft…

  MVH Anders

  #93650
  pelleturbo
  Deltagare

  Har du centrerat kopplingen riktigt noga,ibland ska det inte mycket till för att det inte ska passa in i svänghjulslagret.Du ska inte tvinga in den då är det något som är galet.

  #93651
  lelle f
  Deltagare

  Är verkligen lamellen centrerad ordentligt ??

  #93652
  Jonathan
  Deltagare

  Jo, den är så centrerad jag kan få den visuell, utan centreringsdon. Det brukar inte jävlas så här mycket de andra gångerna, lite ska det ju alltid trilskas men nu är jag förbannat less. Inga tips på hur man kan jävlas tillbaka så jag får ihop den. Har nog hissat snurran tio gånger ikväll utan att få ihop det.

  MVH

  #93653
  Lollo
  Deltagare

  Har du en kass låda är det bara att såga av ingående axlen och använda som dorn .
  I annat fall kan en paus fixa det mest bråkiga problemet.

  #93654
  lelle f
  Deltagare

  Det är så lite som behövs för att det ska strula , En gammal axel från rasad låda är perfekt att ha till hjälp vid centrering . Annars är det nog bara att pröva en ny visuell centrering , Men det kan nog gå åt ännu mera svordomar .

  Lycka till iaf … Trägen brukar vinna till slut ..

  #93655
  lelle f
  Deltagare

  Att man ska va tvåa hela tiden ….

  #93656
  stefan
  Deltagare

  eftersom det bara är en brons bussning i vevaxeln kanske du har skadat densamme? Det räcker ju med en liten grad eller nåt så att axeln inte glider in.
  Jag har nya i rätt utförande i lager.

  #93657
  jorgen b
  Deltagare

  Har du växellådan upplyft så mycket som det går?
  Hur har du motorn upplyft? Kan bli mycket problem om den inte får gunga relativt fritt. Brukar lyfta i avgasbultarna, tycker att det brukar vara krångligt om man lyftlinan fast diagonal över motorn.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng