Hjälp vi drunknar !

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Hjälp vi drunknar !

 • Detta ämne har 7 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2014-04-15 06:51 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24258
  sabina51
  Deltagare

  Behöver er hjälp!
  Har haft motor urplockad, bytt koppling, alla packboxar på växellåda, samtliga packningar/packboxar på motor samt ny topp (65:a). När jag nu monterat allt och startar upp, så går motorn inte på alla cylindrar. Har transistortändning sedan tidigare (som funkat), byter nu alla övriga delar i tändningen mot nytt utan resultat. körde en kort bit men motorn verkar drunkna i bränsle. Rann ut olja/bränslesörja genom skarvar i avgassystemet. Men märkligare är att det också rann ut genom undre hålet i sprängkåpan (kopplingen), betyder väl att det läckt ut bakom svänghjulet antar jag. Hur ser tätningen ut där ? Har plockat ur förgasaren, för att kolla. Allt ser OK ut, men det verkar dyngsurt över allt. kan väl vara flotör eller nålventil som hängt sig, men då borde väl bara förgasaren flöda över ??. Den ser fuktig ut på utsidan men inte så det runnit över.
  Tacksam för fler
  teorier/idéer
  Leffe

  #174289
  hubbe
  Deltagare

  Jag tror att flotören eller nålventilen som hängd sig, då strömmer bensinen igenom huvudmunstycket och emulsionsröret in i motorn.

  #174295
  2takt_nicke
  Deltagare

  Låter som att den har flödat över och ev fyllt vevhus. När du sedan vevar igånga så trycks det ut som på din förklaring.
  Ur med stiften och kört på starten lite! Brukar vädra ur. Låt den sedan stå och kör på gamla stift ett tag.

  #174306
  rallysaaben
  Deltagare

  Jag tror lika som hubbe, och det är inte alls säkert att man ser nått fel på grejerna bara genom att titta på dom, men hänger sig en flottör eller nålventil så bokstavligen dränks allt, prova med att byta lock på förgasaren, ta ur stiften och låt stå med öppna spjäll över natten.

  /anders

  #174353
  Lollo
  Deltagare

  Jo det har vi ju prövat Anders 🙂

  #62220
  rallysaaben
  Deltagare

  Det var det jag tänkte på, och vi såg ju heller inga fel på grejerna bara genom att titta, ändå så dränktes hela motorn.

  #174401
  sabina51
  Deltagare

  Hej igen!
  Haft förgasare isärplockat urblåst m tryckluft, noggrann ihopmontering med tanke på flotör/nålventil. Förra vintern satte jag i en ny nålventil, när jag nu kollade å satt det dubbla kopparringar under den tidigare men jag bara monterat en när jag bytte. Kollade också sliden till chokefunktionen samt noterade att chokevajern flexade en del när man sköt in den, så att den ej gick tillbaka helt. Måste ha varit så tidigare för jag monterade det lika som tidigare. Hur som helst när jag nu provkörde så går den helt UNDERBART :AP
  Tack för all feedback.

  Leffe

  #174745
  Lollo
  Deltagare

  :CE :CE :CE :CE

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng